Εως 5 έτη η άδεια άνευ αποδοχών στο Δημόσιο

Εως 5 έτη η άδεια άνευ αποδοχών στο Δημόσιο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως τα πέντε έτη ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού κ. Ντ. Ρόβλια και στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια χωρίς αποδοχές για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους συνολικής διάρκειας μέχρι πέντε έτη, αντί των δύο ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «πέραν της αύξησης του χρονικού διαστήματος της άδειας άνευ αποδοχών, οι λοιπές διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), οι οποίες ρυθμίζουν τη χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας, εξακολουθούν να ισχύουν. Η χορήγηση της άδειας γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου» και πάντα «εφόσον δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας».

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού «να ζητήσει τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε (5) έτη. Οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν, σύμφωνα με την επιθυμία τους, τη μείωση είτε της ημερήσιας απασχόλησης είτε των εργάσιμων ημερών». Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές δεν είναι συντάξιμος.

Οι υπάλληλοι που κάνουν χρήση των παραπάνω ρυθμίσεων εμπίπτουν σε περιορισμούς (ν. 3528/2007) όσον αφορά την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή, καθώς και τη συμμετοχή σε εταιρείες. Για τις εν λόγω απασχολήσεις απαιτείται χορήγηση άδειας από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Παράλληλα, εξακολουθεί να υφίσταται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του δημόσιου υπαλλήλου με τη δικηγορική ιδιότητα που προβλέπεται στο άρθρο 34 του ίδιου νόμου.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η χρήση των παραπάνω ρυθμίσεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο για τον υπάλληλο. Σημειώνεται ακόμη ότι οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή