Τσοχατζόπουλος κατά ΠΑΣΟΚ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιωμένος από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση των υποβρυχίων δηλώνει ο ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επαναφέρει τα περί σκευωρίας εις βάρος του. Σημειώνεται ότι το συμβούλιο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί η υπόθεση με απόφαση της Βουλής, έκρινε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι παραγεγραμμένο και ως εκ τούτου η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού είναι απαράδεκτη, ενώ το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πρέπει να εξεταστεί από τακτικό δικαστή και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Με χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την απόφαση «κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος μου, καθώς και για τους σκευωρούς που οδήγησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο το Κοινοβούλιο σε μια πολιτικά ανήθικη και νομικά απαράδεκτη πρόταση δίωξης εναντίον μου». Επαναλαμβάνει ότι η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του «ήταν νομικά έωλες, παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες» και υποστηρίζει ότι με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου «επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ήδη καταγγείλει: ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα». Δηλώνει, επίσης, πως η δικαιοσύνη τον δικαίωσε και καταλήγει ότι «σύντομα η σκευωρία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και η αλήθεια θα λάμψει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή