Χορήγηση μεθαδόνης από 1ης Σεπτεμβρίου

Χορήγηση μεθαδόνης από 1ης Σεπτεμβρίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγιος Παύλος, Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και Ειδικών Παθήσεων είναι τα τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης απ’ όπου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χορήγηση υποκατάστατων σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Τα τέσσερα νοσοκομεία έχουν κληθεί έως το τέλος Αυγούστου να διαμορφώσουν ειδικούς χώρους που θα φιλοξενήσουν μονάδες χορήγησης υποκατάστατων, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του υπουργείου με την οποία γίνεται «διαίρεση της ευθύνης» για την αντιμετώπιση των τοξικομανών απ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στα νοσοκομεία Αγιος Παύλος, Ιπποκράτειο και Ειδικών Παθήσεων θα διαμορφωθούν μονάδες εντός των κτιρίων των νοσοκομείων, ενώ στο Παπαγεωργίου θα τοποθετηθεί προκάτ κατασκευή στον αύλειο χώρο. Σημειώνεται ότι εξετάζεται η ένταξη και του νοσοκομείου Αγιος Δημήτριος στο πρόγραμμα.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τις διοικήσεις νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους οποίους ο υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε συνδρομή και στήριξη στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της λίστας αναμονής του ΟΚΑΝΑ. «Είχαμε πει ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να μειώνεται η λίστα αναμονής, αφού η θεραπεία θα παρέχεται από νοσοκομεία της χώρας. Στην Αθήνα προχωράει πολύ καλά το συγκεκριμένο σχέδιο, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι προχωράει γρηγορότερα. Η ημερομηνία θα τηρηθεί. Η λίστα της ντροπής θα εξαλειφθεί μέσα στο φθινόπωρο», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη η λίστα αναμονής για ένταξη σε πρόγραμμα υποκατάστασης αριθμεί περίπου 890 χρήστες. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στην Αθήνα η λειτουργία των μικρών μονάδων χορήγησης μεθαδόνης στα νοσοκομεία θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα το ίδιο θα ισχύσει σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των περιφερειών και των δήμων της Βόρειας Ελλάδας υποδέχθηκαν θετικά την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, έθεσαν, ωστόσο, προς εξέταση ζητήματα που αφορούν τη σωστή στελέχωση των μονάδων -η οποία θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων- αλλά και τη φύλαξη των χώρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή