Προθεσμία είκοσι ημερών λειτουργίας ζητεί το ΓΑΙΑ

Προθεσμία είκοσι ημερών λειτουργίας ζητεί το ΓΑΙΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση είκοσι ημερών στη λειτουργία του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. «Γαία», εντός του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ζητεί ο εκπρόσωπος του κέντρου από το υπουργείο Υγείας. Η προθεσμία που είχε δώσει η ηγεσία του υπουργείου με απόφαση της 12ης Ιουλίου 2011 για συμμόρφωση του Ερρίκος Ντυνάν στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η σύμπραξη με το «Γαία» είναι παράνομη, λήγει σήμερα. Εφόσον δεν υπάρξει διαφορετική εξέλιξη, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι από αύριο θα πρέπει να σταματήσει η συνεργασία του νοσοκομείου με την εταιρεία.

Σε εξώδικη δήλωση που απέστειλε το «Γαία» στο Ιδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» και την οποία κοινοποιεί στο υπουργείο Υγείας και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αφού προειδοποιεί ότι θα προσφύγει σε ένδικα μέσα για την υπαναχώρηση του Ιδρύματος από τη συμφωνία συνεργασίας, ζητεί την παροχή προθεσμίας είκοσι ημερών στην αποχώρηση της εταιρείας από το Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι πάσης φύσεως εν εξελίξει ιατρικές παροχές στους νοσηλευόμενους του κέντρου και παράλληλα να «παρασχεθεί ο αναγκαίος χρόνος ασφαλούς μεταφοράς των νοσηλευόμενων νεογνών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων, κατά αποκλειστική υποχρεωτική συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Στους λόγους για τους οποίους ζητεί την «παράταση» το «Γαία» συμπεριλαμβάνει και την ανάγκη για την τμηματική και όχι ομαδική απόλυση των 400 εργαζομένων του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Κέντρου, «διά της καταβολής της προβλεπόμενης αποζημιώσεως, και της κατ’ ακολουθίαν εγγραφής τους στο Ταμείον Ανεργίας».

«Γκρίζα σημεία»

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Ιδρύματος και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης, σε ανακοίνωσή του καθησυχάζει ότι δεν θα διαταραχθεί κατ’ ουδένα τρόπο η νοσηλεία των ασθενών του Μαιευτικού Γυναικολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, από τη συμμόρφωση στην υπουργική απόφαση για το «κλείσιμο του Γαία». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κατέστη σαφές ότι το Ερρίκος Ντυνάν θα συμμορφωθεί, ως οφείλει, στην εντολή του υπουργείου Υγείας, ενώ δόθηκαν και οι οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση, αναφέρεται ότι το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του νοσοκομείου θα συνεχίσει τη λειτουργία του. Το «γκρίζο σημείο» αφορά το μέλλον των εργαζομένων του «Γαία», και είναι χαρακτηριστική η σχετική αναφορά στην ανακοίνωση, «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης». Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ωστόσο έως χθες κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το εάν θα δώσει παράταση στη λειτουργία του «Γαία». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την πρόθεσή του να στηρίξει «οικονομικά» το Ερ. Ντυνάν -μετά την αποχώρηση του «Γαία»- με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας του ιδρύματος με τον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή