Σε διαθεσιμότητα υπαστυνόμος

Σε διαθεσιμότητα υπαστυνόμος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπλεγμένος σε σπείρα ληστών φέρεται ένας αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας. Εμφανίζεται να βοήθησε τους δράστες της ληστείας που σημειώθηκε εις βάρος υπαλλήλου χρηματαποστολής στην περιοχή Νυδρί Λευκάδας στις 5 Αυγούστου, με συνολική λεία περίπου 66.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός -σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.- ήταν εκείνος που ξεχρέωσε το δωμάτιο ξενοδοχείου, το οποίο είχαν μισθώσει οι ληστές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λευκάδα, αλλά και παρέλαβε από τη ρεσεψιόν ένα ρολόι το οποίο είχαν ξεχάσει. Μάλιστα, ο ίδιος προσπάθησε επίμονα να πείσει τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να σβήσουν από τη μνήμη του εσωτερικού κυκλώματος του ξενοδοχείου τα πλάνα όπου εμφανίζονται οι ληστές της χρηματαποστολής. Ο αξιωματικός, που φέρει τον βαθμό του υπαστυνόμου Β΄ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στη ληστεία.

Στο Κρανίδι

Στο μεταξύ, Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε χθες και εις βάρος του διοικητή του Α.Τ. Κρανιδίου, ο οποίος φέρεται να παρεμπόδισε το έργο άλλων αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αξιωματικός έβρισε συναδέλφους του άλλης υπηρεσίας οι οποίοι είχαν προσαγάγει δύο άτομα ύστερα από καταδίωξη στο Πόρτο Χέλι. Οι δύο προσαχθέντες, ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Ο διοικητής, ωστόσο, ανέλαβε πρωτοβουλία υπερασπιζόμενος τους δύο προσαχθέντες. Ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, για να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες του αξιωματικού που θα προκαλέσουν ποινική δίωξη. Ταυτόχρονα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να υποβληθεί πρόταση σχετικά με ενδεχόμενη διαθεσιμότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή