ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Στη Βουλή η δικογραφία για «τυφλά» μαχητικά

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μια ακόμη δικογραφία, που αφορά τα συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS II των F-16, τα οποία είχαν παραγγελθεί επί θητείας Ακη Τσοχατζόπουλου. Το θέμα με τα «τυφλά» πολεμικά αεροσκάφη που αγοράστηκαν αν και δεν είχαν «εγκατεστημένο σύστημα αυτοπροστασίας», αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα wikiLeaks. Ειδικότερα, δημοσιεύθηκαν τηλεγραφήματα του πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Ντέιβιντ Σπέκχαρντ, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα, εκτός από πανάκριβα υποβρύχια που «γέρνουν», είχε αγοράσει το 2000 και «τυφλά F16» από την αμερικανική εταιρεία «Lockheed Martin». Παράλληλα, θα συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις ευθύνες συμμετόχων μη πολιτικών προσώπων.

ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 12 ΜΕΤΡΑ

Φάλαινα στον Κορινθιακό

Μια φάλαινα στον Κορινθιακό; Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Το ασυνήθιστο για τα ελληνικά νερά κήτος εντόπισαν κάτοικοι στο Πόρτο Γερμανό, οι οποίοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πτεροφάλαινα, μήκους 12 μέτρων, η οποία πιθανότατα εγκλωβίστηκε στον Κορινθιακό. Η παρουσία της φάλαινας δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή, αφού δεν πλησιάζει τις ακτές. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί το 2002 στην περιοχή των Αλκυονίδων Νήσων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Διορισμός Βοηθών Συνηγόρων

Εξι Βοηθoύς Συνηγόρους, η θητεία των οποίων λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2012, τοποθέτησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, Ειδικότερα διορίστηκαν οι: Βασίλης Καρύδης, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης ως βοηθός με αρμοδιότητα στον κύκλο εργασίας «Δικαιώματα του Ανθρώπου», Γιάννης Σακέλλης, στον κύκλο «Κοινωνική Προστασία», Ιωάννης Σαγιάς στον κύκλο «Ποιότητα ζωής», Μαίρη Κοτρωνιά, στον κύκλο «Σχέσεις κράτους – πολίτη», Γ. Μόσχος, στον κύκλο «Δικαιώματα του παιδιού» και Σταματίνα Γιαννακούρου στον κύκλο «Ισότητα των φύλων».

ΥΠΟΘΕΣΗ PROTON ΒΑΝΚ

Εξέταση μαρτύρων

Με την εξέταση στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος που διενεργούν τους ελέγχους νομιμότητας στην Proton Bank συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της εκταμίευσης δανείων 51 εκατομμυρίων ευρώ προς εταιρείες του Ομίλου Λαυρεντιάδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Δραγάτσης. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν είχαν αναλάβει να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και παρέδωσαν στον εισαγγελέα, ώστε να αξιολογήσει αν υπάρχουν επιλήψιμες ενέργειες.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Ενας 35χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Σε έρευνα που έγινε σπίτι του εντοπίστηκαν πάνω από 30.000 φωτογραφίες και βίντεο σε ψηφιακή μορφή με υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος είχε απασχολήσει τις αρχές το 2001 όταν είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικης. Εκτός από υπολογιστή και τα μέσα αποθήκευσης (σκληροί και ψηφιακοί δίσκοι) στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο με αμπούλες αερίου, σπρέι πιπεριού και κλομπ.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Εδωσαν ζωή δωρίζοντας όργανα

Ζωή με τον θάνατό τους έδωσαν ένας 42χρονος και ένας 54χρονος που πέθαναν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Σερρών και Καβάλας αντίστοιχα, και των οποίων οι συγγενείς πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους. Τη συγκινητική αυτή στάση των συγγενών εξήρε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και το προσωπικό των μονάδων και τους μεταμοσχευτές που όπως είπε διατηρούν εν μέσω καλοκαιριού τα τμήματα ετοιμοπόλεμα. «Με τέτοιους ανθρώπους, ευαίσθητους -συνεπείς- ορκισμένους στο καθήκον η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού ως προς τις μεταμοσχεύσεις ανάμεσα σε όλα τα κράτη της Ε.Ε.» δήλωσε.

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσήχθησαν συνολικά 49 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από τους οποίους τελικά συνελήφθησαν οι 47. Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγυιάς Πατρών και συγκεκριμένα στις οδούς Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στην είσοδο της πόλης. Μετά την απομάκρυνσή των παράνομων μεταναστών, συνεργεία του δήμου καθάρισαν τον χώρο όπου ουσιαστικά είχε δημιουργηθεί ένας καταυλισμός και είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα, ύστερα από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που είχαν γίνει δύο χιλιόμετρα πιο κάτω, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό πάνω από το λιμάνι. Η Αστυνομία, που αναφέρει ότι τα άτομα πρόκειται να απελαθούν, δεν διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Καταδίκη ιδιοκτητών ταξί

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν δύο ιδιοκτήτες ταξί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 20 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της απεργίας των αυτοκινητιστών. Τότε οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν αποκλείσει το αεροδρόμιο, εμποδίζοντας την είσοδο των οχημάτων, ενώ είχαν επιτεθεί και σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή