Ψεκασμοί για τον ιό του Νείλου, σήμερα και αύριο

Ψεκασμοί για τον ιό του Νείλου, σήμερα και αύριο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέους ψεκασμούς στον Μαραθώνα, σήμερα και αύριο, η πολιτεία προσπαθεί να αναχαιτίσει την επέκταση του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 22, εκ των οποίων 7 είναι στην Αττική.

Τους ψεκασμούς σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών, μέσω των οποίων μεταδίδεται ο ιός.

Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εκτελούνται οι ψεκασμοί. Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ απόψε έως και τις 5 τα ξημερώματα της επομένης. Το ίδιο θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή προς Σάββατο. Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι οι εξής: Λεωφόρος Μαραθώνος από την οδό Αρτέμιδος μέχρι τον Μαραθώνα. Λεωφόρος λίμνης Μαραθώνα, που περιλαμβάνει το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα. Περιφερειακός Γραμματικού – Καλεντζίου, από την έξοδο του Γραμματικού έως το Καλέντζι. Λεωφόρος Γραμματικού, από τα όρια της τέως κοινότητας Γραμματικού έως τα όρια του τέως δήμου Μαραθώνα, Ραμνούντος, από τον οικισμό Αύρα – Κάτω Σούλι Μαραθώνα έως τη λεωφόρο Γραμματικού από τα όρια της τέως κοινότητας Γραμματικού έως τα όρια του τέως δήμου Μαραθώνα.

Ας σημειωθεί ότι σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι υπηρεσίες αιμοδοσίας, οι οποίες αποφεύγουν να λαμβάνουν αίμα από άτομα που έχουν βρεθεί σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Επίσης, έκτακτη σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη στο δημαρχείο Πειραιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού ιατρικού συλλόγου και του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, η πλύση όλων των κάδων σκουπιδιών του δήμου, ο ψεκασμός των φρεατίων, η διακοπή λειτουργίας των σιντριβανιών, το κούρεμα θάμνων, γρασιδιού, αλλά και των φυλλωσιών.

Ο Δήμος Πειραιά κάλεσε τους δημότες να τοποθετήσουν σήτες στα ανοίγματα των σπιτιών τους και να πάρουν μέτρα εναντίον των κουνουπιών. Επίσης, συνιστά στους Πειραιώτες να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά, ανεμιστήρες και κλιματιστικά και να απομακρύνουν τα στάσιμα νερά από κήπους και αυλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή