Οι στόχοι για τη δωρεά οργάνων

Οι στόχοι για τη δωρεά οργάνων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αύξηση των δοτών οργάνων προς μεταμόσχευση, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Οπως είπε, στόχος είναι να αυξηθούν οι δότες στην Ελλάδα από 6,3 ανά εκατομμύριο πληθυσμού που ήταν πέρυσι, σε 7 εφέτος και σε 10 το 2012. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της δωρεάς οργάνων και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προγράμματα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Οπως ανέφερε, το υψηλότερο ποσοστό δοτών ανά εκατομμύριο έχουν η Ισπανία (34) και η Πορτογαλία (31), οι οποίες ωστόσο διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). Εξήρε για άλλη μια φορά την προσφορά των συγγενών δύο ανθρώπων που κατέληξαν χθες σε ΜΕΘ της Β. Ελλάδας και τα όργανα των οποίων δωρίστηκαν για να σωθούν συνάνθρωποί τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή