ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Νέα έκκληση από Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη έκανε χθες νέα έκκληση για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προκειμένου να προωθηθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και να δοθεί ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας στην Ευρώπη. «Την ώρα που στην Ευρώπη αρχίζει η συζήτηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, στην Ελλάδα οφείλουμε ενωμένοι να δουλέψουμε με συνέπεια υπέρ της στήριξης της Ζώνης του Ευρώ, υπέρ της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, για να προσθέσει πως «απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συνεργασία και η συνεννόηση όλων, με μοναδικό σκοπό την επιτυχία του εθνικού μας στόχου». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προγραμματίζει περιοδείες στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις 22 και 23 Αυγούστου θα επισκεφθεί τις Σέρρες και τη Δράμα ενώ μεταξύ 25 και 29 του μηνός θα περιοδεύσει στη δυτική Μακεδονία.

ΑΠΟ ΤΟ Γ΄ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣτΕ

Δεν αναγνωρίστηκε πτυχίο γαλλικού ΑΕΙ

Απορρίφθηκε από τo Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ. αριθμ. 856/2011 απόφαση, αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου με την οποία ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών της. Το ΣτΕ έκρινε ότι με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θεωρούνται «πτυχία εξωτερικού» που μπορούν να αναγνωρισθούν ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ τα πτυχία που χορηγούνται από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, εφόσον για τη χορήγησή τους έχει ληφθεί υπόψη χρόνος σπουδών που πραγματοποιήθηκε με παρακολούθηση προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα. Λόγω, όμως, της σπουδαιότητας της υπόθεσης, το Τμήμα παρέπεμψε για οριστική κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεσή του.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Εξοδος τριημέρου με καλό καιρό

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την άποψη του καιρού η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου. Σημειώνεται ότι τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες και θα ισχύουν έως και την επόμενη Κυριακή, 21 Αυγούστου. Ειδικότερα, χθες από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 56 δρομολόγια πλοίων, σήμερα εκτελούνται 49, αύριο 46 και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο 49. Στις εθνικές οδούς, η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων θα ισχύσει τη Δευτέρα 15/8 μεταξύ 4 μ.μ.-11 μ.μ. στο ρεύμα εισόδου, την Παρασκευή 19/8 μεταξύ 4 μ.μ.-9 μ.μ. στο ρεύμα εξόδου και την Κυριακή 21/8 μεταξύ 3 μ.μ.-10 μ.μ. στο ρεύμα εισόδου. Κατά τα άλλα, για όσους παραμείνουν στο κλεινόν άστυ, πιο αραιά θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Κυριακάτικα» δρομολόγια θα εκτελέσουν λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ τη Δευτέρα 15/8 και «σαββατιάτικα» την Τρίτη 16/8 (τρόλεϊ και τραμ κανονικά). Στο μετρό, από τη Δευτέρα έως και τις 21/8 οι συρμοί θα κυκλοφορούν ανά δέκα λεπτά από τις 5.30 π.μ. έως τις 00.20 π.μ. και ανά 15 λεπτά την Παρασκευή και το Σάββατο (00.20 π.μ.-2.20 π.μ.). Χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμά του θα κυκλοφορεί ο ηλεκτρικός, ενώ στις 15 και 16 το τραμ θα διέρχεται ανά 30 λεπτά. Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός του τριημέρου, με ανέμους στα πελάγη έως και 6 μποφόρ στο Αιγαίο με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών για τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Κατέθεσε έφεση

Εφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. H υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου.

ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ

«Δεν είναι ποινή σκάνδαλο»

«Δεν είναι ποινή σκάνδαλο», επανέλαβε και χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής αναφερόμενος στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε για τη «νομιμότητα» της απόφασης, στην οποία πρόσθεσε και αυτήν της UEFA προκειμένου να δείξει ότι είναι σκληρότερη. Ο κ. Μπιτσαξής πρόσθεσε δε ότι παρόμοιες ποινές για επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνων έχουν επιβληθεί στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ενστάσεις μόνο στις 16/8

Μόνο στις 16 Αυγούστου αφήνει περιθώριο τυχόν ενστάσεων από την πλευρά των εκπαιδευτικών στους προσωρινούς πίνακες διορισμών των ειδικών κατηγοριών των κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων για το σχολικό έτος 2011-2012 το υπουργείο Παιδείας. Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων ανακοινώθηκε χθες και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011

Περισσότερα εγκλήματα

Ενενήντα δύο ανθρωποκτονίες, 3.363 ληστείες και 48.262 κλοπές σημειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρήθηκε αύξηση στις περισσότερες μορφές εγκλήματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώθηκαν 163 περισσότερες ληστείες και 3.367 κλοπές σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Συνελήφθησαν συνολικά 82.206 άτομα για διάφορες παραβάσεις, εξαρθρώθηκαν 232 εγκληματικές ομάδες. Εξιχνιάστηκαν 11.791 υποθέσεις, κατασχέθηκαν 1.013 πυροβόλα και 1.566 μη πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από την ακριβέστερη καταγραφή των αδικημάτων μέσω του ηλεκτρ. συστήματος Police Online, στην αύξηση των αδικημάτων συνέβαλε το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αστυνομικών δυνάμεων είχε διατεθεί για τα μέτρα ασφάλειας όσον αφορά τις συγκεντρώσεις και στο γεγονός πως καθημερινά περίπου το ένα τρίτο των αστυνομικών (15.000) απασχολείται με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 συνελήφθησαν 34.534 παράνομοι μετανάστες και 336 διακινητές. Παράλληλα, υποβλήθηκαν 4.482 αιτήματα ασύλου από τα οποία απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό τα 3.628 και έγιναν δεκτά 248.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Συλλήψεις για απομιμήσεις

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, εννέα Κινέζοι και ένας Ελληνας την ώρα που ξεφόρτωναν σε αποθήκη στα Πετράλωνα προϊόντα απομίμησης. Υστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 325 κούτες με κινεζικά ρούχα απομίμησης γνωστών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή