«Μετακίνηση» προσωπικού μεταξύ των νοσοκομείων

«Μετακίνηση» προσωπικού μεταξύ των νοσοκομείων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρυμένες αρμοδιότητες θα έχουν οι 82 διοικήσεις των «συνενωμένων» νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπως αυτά προέκυψαν από το πρόγραμμα «αναδιάταξης των μονάδων υγείας» του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην υπουργική απόφαση για τη διασύνδεση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τις διοικητικές συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ (τα 131 νοσοκομεία θα έχουν 82 διοικητές) περιγράφονται και οι ευθύνες των νέων διοικήσεων για την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών.

Κοινά προγράμματα

Ανάμεσα στις ευθύνες τους είναι και ο σχεδιασμός της μετατροπής του σκοπού (μερικά ή ολικά) των δομών υγείας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, κατόπιν αξιολόγησης του έργου τους, και η «μετακίνηση» προσωπικού ανάμεσα στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία για την ενίσχυση και αλληλοσυμπλήρωσή τους. Οι νέες διοικήσεις θα πρέπει να καταρτίζουν κοινά προγράμματα λειτουργίας τμημάτων, κλινικών, εργαστηρίων και μονάδων των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και ενιαία προγράμματα προμηθειών, να αναπτύσσουν ενιαίες δραστηριότητες για την υποστήριξη των μονάδων (πλυντήρια, εστίαση κ.ά.) αλλά και να προγραμματίζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τις κλίνες με στόχο την αποσυμφόρηση τμημάτων και κλινικών με μεγάλο ποσοστό κάλυψης και ανάλογη αύξηση της πληρότητας νοσοκομείων μικρότερης δυναμικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή