«Διαβασμένοι» ληστές άρπαξαν τα χρήματα ΑΤΜ

«Διαβασμένοι» ληστές άρπαξαν τα χρήματα ΑΤΜ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένη ληστεία αποδείχθηκε τελικά η… φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο δεύτερο υπόγειο του πάρκινγκ «Πόλις» που βρίσκεται στη διασταύρωση της Λ. Αλεξάνδρας με την Πατησίων.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν στην πλατεία Αιγύπτου έχοντας ειδοποιηθεί για φωτιά στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η κατάσταση θεωρήθηκε αρκετά επικίνδυνη, και ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για την εκκένωση του χώρου και τον περιορισμό της φωτιάς. Οταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν στην εστία διαπίστωσαν ότι ο καπνός προερχόταν από ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε ριφθεί καπνογόνο. Την ώρα, ωστόσο, που πυκνοί καπνοί έβγαιναν από το πάρκινγκ, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, δύο άντρες με την απειλή πολυβόλων τύπου ούζι λήστεψαν δύο υπαλλήλους, έναν τεχνικό και ένα φύλακα, οι οποίοι είχαν έρθει για να επισκευάσουν και να εφοδιάσουν με μετρητά μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πάρκινγκ επί της πλατείας.

Κλεμμένο όχημα

Επειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα δύο συγκεκριμένα άτομα είχαν παρκάρει αυτοκίνητο μέσα στο πάρκινγκ, στο οποίο στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με ένα καπνογόνο προφανώς για αντιπερισπασμό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, είχε κλαπεί πριν από τρεις μήνες από περιοχή των βορείων προαστίων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν τη ληστεία καλά οργανωμένη, σε σημείο να μοιάζει με σενάριο ταινίας. Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν πολύ καλή πληροφόρηση για τις λεπτομέρειες του εφοδιασμού του ΑΤΜ αλλά και για τον τρόπο και τον χρόνο ανταπόκρισης της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα πρόσωπα των δύο ατόμων έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα του πάρκινγκ και γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστούν μέσα από τις βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας ατόμων που έχουν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή