ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο μητροπολίτης Ζακύνθου

Την παραίτησή του από τον επισκοπικό θρόνο της Ζακύνθου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ιερατικής σύναξης του νησιού, στις 16 Αυγούστου, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Η παραίτηση θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι η απόφασή του στηρίζεται στο ότι άγει 35ετία στο αρχιερατικό αξίωμα και πλήρη 50ετία από τη μοναχική κουρά και τη χειροτονία του σε διάκονο στη Μονή Σινά (1961). Οπως ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους κληρικούς, η απόφασή του είναι ειλημμένη εδώ και χρόνια. «Ουδείς μπορεί να είναι ισόβιος σε μια ευθυνοφόρο θέση, όπως αυτή του επισκόπου, καθώς τα χρόνια περνούν και οι δυνάμεις εξαντλούνται» και κάλεσε όλους να δεχθούν, ως αρμόζει, τον μητροπολίτη, τον οποίο θα εκλέξει τον ερχόμενο Οκτώβριο η Εκκλησία της Ελλάδος.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Αντίο στον Σπύρο Μπουκάλα

Αποχαιρετούμε σήμερα, στις 4 μ.μ., στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών τον Σπύρο Μπουκάλα, γιο των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» Σάσας Καρκαγιάννη και Παντελή Μπουκάλα. Ο 20χρονος Σπύρος σκοτώθηκε σε τροχαίο την Τρίτη. Η είδηση της απώλειάς του έριξε βαρύ πέπλο πόνου σε όλους μας. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Κατηγορείται για φωτιά εξ αμελείας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας 43χρονος ξυλουργός, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε από αμέλεια τη φωτιά στην περιοχή Αγιος Γεώργιος στο Κορωπί, καθώς έκαιγε ξερά χόρτα κοντά στο σπίτι του. Η πυροσβεστική έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες και ο 43χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα. Από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, κάηκε μια αποθήκη εργοστασίου στη λεωφόρο Μαρκοπούλου – Κορωπίου, ενώ οι φλόγες έφτασαν και κοντά σε σπίτια. Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στο Μαρκόπουλο, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Μέχρι αργά το βράδυ, οι άντρες της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να περιορίσουν δύο ανοιχτά μέτωπα στην Ηπειρο. Μεγάλες φωτιές μαίνονταν στο Νεοχωράκι Αρτας και στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων, καταστρέφοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Μετά τ η δύση του ηλίου, τα εναέρια μέσα προσγειώθηκαν και οι πυροσβέστες έδιναν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες από εδάφους. Σοβαρή φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ. Συνολικά χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας η πυροσβεστική κατέγραψε 45 πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής τους.

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Δύο άτομα συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες φερόμενοι να εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Στη μία περίπτωση η αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο από τη Βέροια, που φέρεται να κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 43χρονος από την Κοζάνη συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Από σήμερα 18 μέχρι και τις 22 Αυγούστου καλούνται να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2011-2012 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί είτε περιλαμβάνονται στον ενιαίο πίνακα διορισμών, είτε στον ενιαίο πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, είτε σε άλλες κατηγορίες που αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή