Πολύ σοβαρές καταγγελίες τουριστών, στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Πολύ σοβαρές καταγγελίες τουριστών, στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενώ στο τηλέφωνο μας είχαν ενημερώσει ότι το ξενοδοχείο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, όταν ήρθαμε διαπιστώσαμε ότι ήταν τελείως… εκτός πόλης, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων». Αυτή είναι μία από τις 154 καταγγελίες που δέχθηκε φέτος το καλοκαίρι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) σχετικά με τον τουρισμό.

Η πλειονότητα των παραπόνων (84) αφορούσε τα καταλύματα, είτε σχετικά με την ποιότητα είτε με την τιμή. Σε μια περίπτωση, άτομο που έκλεισε σουίτα για τις διακοπές με την οικογένειά του κατήγγειλε ότι κατά την αναχώρησή του το ξενοδοχείο του ζήτησε επιπλέον 792 ευρώ για τα δύο παιδιά του. Σε άλλη περίπτωση, το ξενοδοχείο απαιτούσε τουλάχιστον 4ήμερη διαμονή για να κλείσει δωμάτιο.

Απώλειες αποσκευών

Το ΚΕΠΚΑ δέχθηκε 24 καταγγελίες σχετικές με αεροπορικές εταιρείες, όπως αυθαίρετες ακυρώσεις πτήσεων, απώλειες αποσκευών κ.ά.

Εξάλλου 22 άτομα κατήγγειλαν ζητήματα σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια, όπως αθέτηση συμφωνιών σχετικά με την ποιότητα καταλύματος και μεταφορικών μέσων.

Ακόμα, παράπονα εκφράστηκαν για κακή κατάσταση των νοικιασμένων αυτοκινήτων, καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πλοίων, υπερβολικές τιμές στις ξαπλώστρες, καταπάτηση του αιγιαλού κ.ά.

Ταλαιπωρία

Ανάμεσα στις καταγγελίες υπήρχαν και άτομα που έκαναν παράπονα εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υπέστησαν λόγω των απεργιών.

«Η κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τη συμπεριφορά των επαγγελματιών του τουρισμού. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι με τον κόσμο, διορθώνουν αρκετά πράγματα με δική τους πρωτοβουλία. Προσπαθούν να γίνουν αξιόπιστοι και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για να τους επιλέξουν και την επόμενη φορά. Οσον αφορά εκείνους που συνεχίζουν να ακολουθούν το σύστημα της αρπαχτής, ο ίδιος ο κλάδος θα πρέπει να τους απομονώσει», τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ Νίκος Τσεμπερλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή