Στα 28 τα κρούσματα από τον ιό του Δ. Νείλου

Στα 28 τα κρούσματα από τον ιό του Δ. Νείλου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι παραμένει η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που εξέδωσε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 28 σε όλη τη χώρα, από τα οποία τα 23 εμφάνισαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τα υπόλοιπα πέντε ήπιο πυρετό. Δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος. Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ακόμη νοσηλεύονται οι 10, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεκαεπτά ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ ένας δεν χρειάστηκε καθόλου νοσηλεία.

Από τα σοβαρότερα περιστατικά, στα οποία η νόσος εκδηλώθηκε στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση), τα εννέα καταγράφηκαν στην Ανατολική Αττική, τα 4 στον νομό Λάρισας, τα 3 στην Καρδίτσα, από δύο στην Ημαθία, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη και ένα στα Τρίκαλα. Στην Αττική, τα περισσότερα κρούσματα (6) καταγράφηκαν στον Μαραθώνα, δύο στην Αρτέμιδα και ένα στη Δροσιά. «Αναμένεται να καταγράφουμε κρούσματα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, αλλά πολύ πιο σποραδικά», ανέφερε στην «Κ» ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Τσακρής. «Είμαστε σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Οι ψεκασμοί ωστόσο θα συνεχιστούν με ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και των δήμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή