ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Αντιπαράθεση Πεταλωτή και μητροπολίτη Καλαβρύτων

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή και του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου εκδηλώθηκε με αφορμή το αίτημα του δεύτερου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον καταδικασμένο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή. «Δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό τής στοιχειώδους νοημοσύνης λόγο του κ. Αμβρόσιου», δήλωσε ο υφυπουργός, ο οποίος βρέθηκε μέσω Διαδικτύου στο στόχαστρο του μητροπολίτη, επειδή δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των επαινετικών σχολίων του για τον καταδικασμένο πραξικοπηματία. Μιλώντας για τον κ. Πεταλωτή, o μητροπολίτης είπε πως «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου».

ΘΑΝΑΤΟΣ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ

Αποζημίωση για αμέλεια γιατρών

Με το ποσό των 400.000 ευρώ αποζημιώθηκαν, 11 χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού τους, οι γονείς ενός άτυχου 19χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Με την υπ’ αριθμόν 1720/2011 απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις ευθύνης του νοσοκομείου, «εφόσον και η ποινική δικαιοσύνη απεφάνθη αμετάκλητα ότι οι θεράποντες γιατροί της νευροχειρουργικής κλινικής επέδειξαν αμέλεια κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και δεν αξιολόγησαν τα επίμονα και εμφανή συμπτώματα πνευμονικής εμβολής που παρουσίαζε ο 19χρονος, με αποτέλεσμα να μην αναζητηθεί η κατάλληλη θεραπεία και να επέλθει ο θάνατος του νεαρού».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Δημοψήφισμα ώς τα τέλη του 2011

Το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας θα γίνει έως το τέλος του χρόνου, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το θέμα. Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται εκλογές. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε χαλάρωση στους ρυθμούς. Αναφερόμενος στις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΜΚΟ, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν είναι ρουσφετολογικός μηχανισμός και πως οι προσλήψεις θα γίνουν με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ανήλικοι ληστές

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν χθες στα Τρίκαλα λίγη ώρα αφότου είχαν εισβάλει σε σπίτι ηλικιωμένης με σκοπό τη ληστεία. Ειδικότερα, ένας 15χρονος και ένας 13χρονος μπήκαν στην αυλή μονοκατοικίας στον Πυργετό Τρικάλων και ενώ ο 15χρονος ακινητοποίησε την 74χρονη γυναίκα, ο ανήλικος συνεργός του έψαξε μέσα στο σπίτι για να βρει τι θα κλέψει. Οταν οι ανήλικοι δράστες έγιναν αντιληπτοί από γείτονα της ηλικιωμένης, τράπηκαν σε φυγή. Συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ

Πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής

Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης συνεχιζόταν από 67 πυροσβέστες με 25 οχήματα. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα ταυτόχρονα σε πέντε εστίες, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Αικατερίνη, και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Μολονότι το μέτωπο βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Είχαν πλαστά ευρώ

Δύο Αλβανοί και ένας Ελληνας, 28, 25 και 36 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας καθώς προσπάθησαν να πουλήσουν πλαστά χαρτονομίσματα σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως αγοραστής. Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ αντί του ποσού των 3.000 ευρώ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ

Ανθρωποκυνηγητό

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν έως αργά χθες το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό αγνώστου ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα στον παραθαλάσσιο οικισμό Τούζλας Οφρυνίου Καβάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή