ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

Αναζητούν τους δράστες επιθέσεων

Τα κίνητρα και τους δράστες τριών εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή αναζητούν οι αρχές. Περίπου στις 01.20 άγνωστοι πέταξαν τρεις μολότοφ σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Μπάμπη Αννίνου, προκαλώντας μικρές φθορές. Περίπου 15 λεπτά αργότερα, άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έριξαν ένα μπιτόνι με βενζίνη σε αυλή σπιτιού στην οδό Πευκών στη Μεταμόρφωση. Στις 02.24 επίθεση με βόμβα μολότοφ σημειώθηκε και στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κάλβου στη Ν. Ιωνία, χωρίς ωστόσο το μπουκάλι να εκραγεί και να προκαλέσει ζημιές. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Λήξη προθεσμίας για φορείς Δημοσίου

Την ερχόμενηΤετάρτη λήγει η προθεσμία για όλους τους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου τομέα ώστε να αποστείλουν στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους, εκτίμηση των προσλήψεων και αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι 31-12-2011 και εκτίμηση των προσλήψεων και αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για κάθε έτος χωριστά από το 2012 έως και το 2015, σύμφωνα με χθεσινό, «εξαιρετικά επείγον», έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνου Ρόβλια. Το έγγραφο εντάσσεται στο πλαίσιο της ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία «από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο 1 προς 5 (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων, με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο η αναλογία θα είναι 1 προς 10.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΘΩΝΗ

Εμφανίστηκε λαγοκέφαλος

Τον κώδωνα του κινδύνου σε καταναλωτές κρούουν οι επιστήμονες, καθώς υπήρξαν αναφορές για την εμφάνιση του δηλητηριώδους ψαριού «λαγοκέφαλος» στη Χαλκιδική και τη Μεθώνη. Το ψάρι, που φθάνει στα ελληνικά ύδατα μέσω του Ινδικού Ωκεανού, τα τελευταία χρόνια εντοπιζόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, αλλά φέτος προχώρησε βορειότερα. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο κοινό, να αποφεύγει την κατανάλωση ακόμα και ψαριών που έχουν έρθει σε επαφή με τον λαγοκέφαλο. Ο λαγοκέφαλος βρίσκεται και σε ρηχά νερά, έχει μαύρες πιτσιλιές στην πλάτη και τερατόμορφο κεφάλι, όταν μάλιστα είναι μικρό μοιάζει με σαρδέλα. Το δέρμα του ψαριού και τα εντόσθιά του περιέχουν νευροτοξίνη, που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, παράλυση, αρρυθμίες ακόμα και θάνατο.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ 45ΧΡΟΝΟΣ

Συνελήφθη ο βιαστής της 12χρονης

Ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 45χρονος ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στην Κάρυανη Καβάλας, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή και βιασμό ανήλικης. Το 12χρονο κορίτσι αναγνώρισε τον συλληφθέντα ως το άτομο που την κακοποίησε και ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Καβάλας. Οπως προέκυψε, ο 45χρονος ημεδαπός είχε εκτίσει παλιότερα 6ετή ποινή για το αδίκημα του βιασμού. Παράλληλα, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση από ιδιωτική εταιρεία.

Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που την Τρίτη 23/8 θα ταξιδεύουν από Τρίπολη προς Καλαμάτα, καθώς η μεταφορά αεροστροβίλου στον σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη αναπόφευκτα επιφέρει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό ολόκληρη την ημέρα. Ειδικότερα, η μετακίνηση του ειδικού συρμού, μήκους 105,90 μ., πλάτους 6,04 μ. και ύψους 5,245 μ., ο οποίος κατά την κίνησή του θα καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. από τον κόμβο της Αλλαγής στο 57,7ο χλμ. μέχρι το 40,5ο χλμ. της Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας στον κόμβο Χωρεμίου. Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει όλη την ημέρα, αφού ο συρμός κινείται με μόλις 5 χλμ./ώρα. Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας από έξοδο Λεονταρίου και θα ακολουθούν τη διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου – Λεοντάρι – Δυρράχι – Πολλιανή – Θουρία και αντίστροφα. Η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων θα διακόπτεται στον κόμβο Αλλαγής προς Τρίπολη και στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου προς Καλαμάτα στο 40,5ο χλμ. και θα περνούν εκ περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από την Τροχαία σημεία. Προσωρινά στα διόδια Λεονταρίου θα σταθμεύουν τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, ενώ η κυκλοφορία τους θα επιτρέπεται όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Εκλεψαν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

Γερό «ταμείο» άνω των 100.000 ευρώ έκαναν διαρρήκτες στη Ρόδο. Οι δράστες αφαίρεσαν από οικία χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, και μετρητά, 11.000 ευρώ και 2.500 δολάρια, ενώ προχθές, άγνωστος δράστης διέρρηξε κοσμηματοπωλείο μέσα σε ξενοδοχείο στο χωριό Φάνες, και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή