Το ΚΕΘΕΑ απέκτησε δικό του «βουλευτή»

Το ΚΕΘΕΑ απέκτησε δικό του «βουλευτή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχει πολλά να τους πει». Με αυτή τη φράση η υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ – Στροφή, Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, ξεκινά να αφηγείται την ιστορία του 20χρονου Δημήτρη, πρώην χρήστη ναρκωτικών και ενός από τα 300 μέλη της φετινής «Βουλής των Εφήβων».

Ο νεαρός, που κατάγεται από επαρχιακή πόλη, κατέφυγε στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ πριν από 2,5 χρόνια έχοντας σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης. Υστερα από δύσκολο αγώνα κατάφερε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επανένταξης.

Μαζί με χιλιάδες άλλα παιδιά από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ο Δημήτρης έστειλε μια έκθεση με θέμα τα ναρκωτικά και την εκπαίδευση. Αναφέρθηκε στις περικοπές που γίνονται στα προγράμματα απεξάρτησης, την αντιμετώπιση της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας στα παιδιά που καταφέρνουν να απεξαρτηθούν.

Εκπληκτος

«Δεν ξέρω καλή γραμματική ούτε είμαι καλός σε αυτά. Απλώς είπα τα πράγματα με το όνομά τους, πολύ χύμα, όπως τα ένιωθα. Ετσι όπως το έγραψα δεν περίμενα ποτέ να επιλέξουν την έκθεσή μου» περιγράφει στην «Κ» ο Δημήτρης. «Φυσικά η έκπληξή μου ήταν τεράστια» συμπληρώνει. «Τώρα έχουμε και εμείς τον βουλευτή μας» λέει με χαμόγελο η κ. Σκοδρογιάννη. «Τα σημερινά παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα ναρκωτικών και πιστεύω ότι μιλώντας στα παιδιά της Βουλής των Εφήβων ο Δημήτρης έχει να τους πει πολλά. Πράγματα τα οποία έζησε στο πετσί του» προσθέτει.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος επανένταξης ο Δημήτρης σχεδιάζει να ενοικιάσει σπίτι, να εργαστεί και να προσπαθήσει μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων να περάσει σε τμήμα ψυχολογίας ή κοινωνιολογίας προκειμένου να βοηθήσει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Ακόμα ίσως να καταφέρει με το παράδειγμά του να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία σχετικά με τα προγράμματα απεξάρτησης, που δείχνουν να απαξιώνονται σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή