Επεισοδιακή επιχείρηση στα Ζωνιανά

Επεισοδιακή επιχείρηση στα Ζωνιανά

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε χθες η δικογραφία για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στα Ζωνιανά, όταν στη διάρκεια εξόρμησης για τον εντοπισμό χασισοφυτείας, ανώτερος αστυνομικός χαστούκισε ειδικό φρουρό που συμμετείχε στην επιχείρηση. Κατά πληροφορίες, οι καταθέσεις των 17 αστυνομικών που ήταν παρόντες (οι περισσότεροι ειδικοί φρουροί) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός διευθυντής και επικεφαλής της επιχείρησης χειροδίκησε κατά του ειδικού φρουρού, όταν ο τελευταίος, στη διάρκεια επεισοδίου με κατοίκους του χωριού, κατελήφθη από πανικό. Αυτό εξάλλου κατέθεσε ο ίδιος ο ειδικός φρουρός. «Φώναζα «όπλο – όπλο» διακατεχόμενος από πανικό. Ο διευθυντής, βλέποντας την ταραχή μου και για να μην τη μεταφέρω στους συναδέλφους μου, με χτύπησε ελαφρά και με απομάκρυνε λέγοντάς μου να ηρεμήσω», κατέθεσε ο ειδικός φρουρός των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Μυλοποτάμου. Ερωτηθείς εάν η ενέργεια του αξιωματικού υποκρύπτει σκοπιμότητα, ο φρουρός έδωσε αρνητική απάντηση σημειώνοντας ότι «τη στιγμή του περιστατικού, στον χώρο της χασισοφυτείας επιχειρούσαν ήδη άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ)».

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε ότι «οι αστυνομικοί που κινήθηκαν να συλλάβουν τον ένοπλο διατάχθηκαν να αποχωρήσουν», καθώς και ότι «αστυνομικός διευθυντής προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψη κινήθηκε εναντίον αστυνομικού και χειροδίκησε, αφού εκείνος επέμενε να συλληφθεί ο οπλοφόρος». Ο ίδιος ο ανώτερος αξιωματικός στην κατάθεσή του παραδέχεται ότι χαστούκισε τον φρουρό διότι τελούσε σε καθεστώς πανικού. Κρίνοντας προφανώς ότι τα συμπεράσματα της έρευνας ενισχύουν ή και επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του, ο αστυνομικός διευθυντής προτίθεται εντός των ημερών να καταθέσει αγωγή εις βάρος του προέδρου του ΣΕΦΕΑΑ Βασίλη Ντούμα, που διατύπωσε τις καταγγελίες για «κουκούλωμα» της υπόθεσης.

Ολα άρχισαν όταν το πρωί του Σαββάτου, μία ομάδα αστυνομικών μετέβη στον χώρο της φυτείας και μια δεύτερη παρέμεινε στο χωριό για να αποτρέψει τυχόν προσπάθεια κατοίκων να προσεγγίσουν το σημείο. Η δεύτερη ομάδα, στην οποία μετείχαν οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, δέχθηκε επίθεση από μεθυσμένους κατοίκους των Ζωνιανών, που επιβαίνοντας σε 4×4 αποπειράθηκαν να διασπάσουν μπλόκο. Ενας ένστολος παρασύρθηκε από το όχημα και τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αγροτικό (πυροβόλησαν τα ελαστικά του), οι τρεις επιβάτες του κατάφεραν να διαφύγουν. Χθες το βράδυ, αναμενόταν να παραδοθούν στις εισαγγελικές αρχές. Σημαντική λεπτομέρεια: το πρωί του Σαββάτου η χασισοφυτεία βρέθηκε καμένη! Η εξέλιξη αποδίδεται στη λανθασμένη απόφαση ενός αστυνομικού και τριών ειδικών φρουρών να μεταβούν το βράδυ της Παρασκευής στον χώρο της φυτείας για να «ελέγξουν κάποια πληροφορία». Η παρουσία τους, όπως αποδείχθηκε, έγινε αντιληπτή από τους χασισοκαλλιεργητές, που στη διάρκεια της νύχτας κατέστρεψαν τα δενδρύλλια. Για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, η επιχείρηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη έγινε εσπευσμένα το πρωί του Σαββάτου. Εις βάρος των τεσσάρων ενστόλων που φέρονται να αυτενήργησαν διενεργείται παράλληλη διοικητική έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή