ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ, ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τέσσερις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

65Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε Νάουσα, Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη κατηγορούμενα για πορνογραφία ανηλίκων. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κατέχουν και πιθανόν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ιδιάζουσα είναι η περίπτωση 55χρονου αγρότη από τη Νάουσα, ο οποίος, έχοντας δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook, έπειθε ανήλικα αγόρια και κορίτσια, ακόμα και 4 ετών, να του αποστέλλουν γυμνές φωτογραφίες τους τις οποίες και στη συνέχεια αναρτούσε στον λογαριασμό του. Οι τρεις άλλοι συλληφθέντες είναι ηλικίας 20, 35 και 28 ετών. Στην κατοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά 55.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Πρακτική στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μέρος της πρακτικής τους οι ασκούμενοι δικηγόροι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Βάσει της απόφασης, οι ασκούμενοι δικηγόροι θα μπορούν να πραγματοποιούν άσκηση διάρκειας μέχρι και έξι μηνών στο πολιτικό και διοικητικό Εφετείο, στο Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία όπου εδρεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Η αμοιβή τους ορίζεται στα 600 ευρώ τον μήνα, ενώ τα εξάμηνα προγράμματα θα ξεκινούν κάθε 16 Σεπτεμβρίου και 16 Ιανουαρίου.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το παράνομο νεκροταφείο του Δήμου Γλυφάδας και την αναζήτηση χώρων για νέα κοιμητήρια σε άλλες εντός σχεδίου αδόμητες εκτάσεις ζητεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού. Η Επιτροπή επισημαίνει την ύπαρξη αρκετών ακόμα παράνομων νεκροταφείων στον Υμηττό και καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διακοπεί η λειτουργία τους. Τέλος, προτείνει να δοθεί στον Δήμο Γλυφάδας η δυνατότητα ταφής των νεκρών σε κοιμητήρια γειτονικών δήμων.

ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Προβλήματα από τα μποφόρ

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο τις δύο τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να «εγκλωβισθεί» στα Μεστά της Χίου από την Κυριακή το επιβατηγό πλοίο της ΝΕΛ «Παναγιά Θαλασσινή» με 415 επιβάτες και 124 Ι. Χ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο, Μεστά Χίου, Ψαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το σκάφος επρόκειτο να αποπλεύσει για Ψαρά σήμερα τα ξημερώματα. Επίσης, το σκάφος «Σούπερ Τζετ», λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να «δέσει» στο λιμάνι της Μήλου, αφήνοντας ανεκτέλεστο το δρομολόγιο προς Μήλο – Φολέγανδρο – Νάξο – Κουφονήσια.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΛΗΣΤΩΝ

Εξιχνίαση δολοφονιών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας η δολοφονία 29χρονου Πολωνού, το βράδυ της 26ης Ιουλίου, στα Πατήσια και της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος της 22χρονης συντρόφου του, η οποία είχε σωθεί με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού δικύκλου. Δράστες είναι έξι Πακιστανοί, που διέπρατταν ληστείες εις βάρος πεζών και υπαλλήλων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Πλην της δολοφονίας του Πολωνού, στους έξι αποδίδονται δύο ακόμα ανθρωποκτονίες στη διάρκεια ληστειών, ενός 31χρονου ομοεθνούς τους στα Κάτω Πατήσια, στις 10 Απριλίου κι ενός 61χρονου Αλβανού στη Μεταμόρφωση. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το όπλο με το οποίο διαπράχθηκαν οι δολοφονίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή