Ανακοινώθηκαν 546 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν 546 προσλήψεις εκπαιδευτικών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 546 τυχερών που προσλαμβάνονται στη δημόσια εκπαίδευση. Πρόκειται για τις λιγότερες προσλήψεις των τελευταίων δεκαετίων. Ενδεικτικά, πέρυσι είχαν προσληφθεί συνολικά 2.800 εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η δραστική μείωση των διορισμών σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (περί τις 6.000) θα οξύνει το πρόβλημα της κάλυψης των οργανικών κενών στα σχολεία.

Ειδικότερα, οι πίνακες με τα ονόματα των διοριζόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελία www.kathimerini.gr. Από τους 546 εκπαιδευτικούς, οι 134 διορίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι 412 στη δευτεροβάθμια. Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στους κλάδους των φιλολόγων (154), μαθηματικών (77), φυσικών (69), νηπιαγωγών (56) και δασκάλων (42). Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι οι διορισθέντες τοποθετούνται συνήθως μακριά από την περιοχή που επιθυμούν. Σύμφωνα με τον νόμο 3848/2010, ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά τον διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Μάλιστα, ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας, όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή