Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων και οι πρόεδροι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) ανακοινώθηκαν από το υπ. Υγείας, που με τις διοικητικές συγχωνεύσεις φιλοδοξεί να εξοικονομήσει πόρους και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης. Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν η Πελοπόννησος, τα Ιόνια Νησιά, η Ηπειρος και η Δυτική Ελλάδα, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος. Αναπληρωτής διοικητής στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Κρήτη) θα είναι στο εξής ο Γεώργιος Φραγκιαδάκης. Νέος πρόεδρος του ΕΚΕΑ γίνεται ο Λεωνίδας Ανωμερίτης και νέος πρόεδρος του ΕΚΕΒΥΛ ο κ. Παναγιώτης Γκούμας. Πολλοί διοικητές παρέμειναν στις θέσεις τους, όπως στο ΚΑΤ (Β. Παπαφράγκας) και τον Ευαγγελισμό (Μ. Θεοδώρου).

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το οποίο συγχωνεύεται με τη γειτονική «Σωτηρία», θα διοικείται από τον Γ. Παπαδόπουλο, με υποδιοικητές τους Ιω. Στεφάνου και τη Μαρία Κοκολιού. Υπό κοινή ομπρέλα διοίκησης θα βρίσκονται και τα τρία νοσοκομεία Παίδων: «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και Παίδων Πεντέλης. Διοικητής τους ο Εμμανουήλ Παπασάββας, με υποδιοικητές τους Ειρήνη Τοδούλου, Χρ. Τσάμη και Ρεγγίνα Θεάκου. Κοινό διοικητή, τον Οθωνα Χαραλαμπάκη, θα έχουν τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο». Παρόμοιο σχήμα διοίκησης θα υπάρχει και στα μαιευτήρια «Αλεξάνδρα», «Ελενα Βενιζέλου» και το Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη» με διοικητή τον Ν. Φαλδαμή. Με διοικήτρια την Ολγα Οικονόμου θα λειτουργούν το Σισμανόγλειο, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το «Αμαλία Φλέμινγκ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή