Ενταξη στη Σχολή Δοκίμων του Λ.Σ.

Ενταξη στη Σχολή Δοκίμων του Λ.Σ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία με αντικείμενο το Λιμενικό Σώμα προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα με την παρουσίαση στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο νομοσχεδίου που καθιερώνει τον θεσμό του εθελοντή στο Λιμενικό Σώμα, ο υπουργός κ. Χρ. Παπουτσής κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση για την ένταξη στη σχολή Δοκίμων του Λιμενικού όσων συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του «Εξπρές Σαμίνα», τον Σεπτέμβριο του 2000.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε άμεσα στη Βουλή προβλέπει μάλιστα τη δυνατότητα συμμετοχής των συγκεκριμένων ιδιωτών – διασωστών στον εν εξελίξει διαγωνισμό του 2011. Με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Λιμενική Αρχή Πάρου αναμένεται να επανεξετάσει άμεσα τις αιτήσεις (είχαν κατατεθεί έως τον Απρίλιο του 2009) των 19 δικαιούχων. Εφόσον δε αυτοί εξακολουθούν να το επιθυμούν, αποκτούν τη δυνατότητα άμεσης ένταξής τους στη Σχολή Δοκίμων.

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μην έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους, να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και μιας ξένης γλώσσας, καθώς και να περάσουν με επιτυχία τις προβλεπόμενες ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Οι ενδιαφερόμενοι απαλλάσσονται από τα ελάχιστα όρια αναστήματος και βαθμού απολυτηρίου Λυκείου που ισχύουν για τους υπόλοιπους υποψηφίους, ενώ δεν θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία είχε το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίχως ουδέποτε να υλοποιηθεί λόγω «νομοτεχνικής αβλεψίας». Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2000, οπότε συνέβη το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ο κ. Χρ. Παπουτσής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή