ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπακογιάννη: Να υπάρξει εθνική συστράτευση

Ζητούμενο της συγκυρίας για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και στα δύσκολα θέματα, όπως είναι οι αλλαγές στην οικονομία. Σε συνέντευξή της στον Real Fm, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων χθες ότι «στην Ελλάδα καταφέραμε να ενοχοποιήσουμε το Μνημόνιο αντί να ενοχοποιήσουμε τη χρεοκοπία», ενώ χαρακτήρισε όρο επιβίωσης για τη χώρα την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Αν και επανέλαβε ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με τη συμφωνία που έκανε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδία, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι τώρα δεν είναι ώρα για εγωισμούς, αλλά για εθνική συστράτευση και εξάντληση των προσπαθειών.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και Ν.Δ.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. σημειώθηκε χθες, έπειτα από παρέμβαση του υπεύθυνου του τομέα ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος, «φωτογραφίζοντας» τον προκάτοχο του κ. Μόσιαλου, ζήτησε απαντήσεις για το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό ασφυκτικής λιτότητας του 2011 αποφασίστηκε ο τριπλασιασμός των δαπανών για το γραφείο του υπουργού Επικρατείας. Απαντώντας, ο νυν υπουργός Επικρατείας κ. Μόσιαλος απέφυγε οποιαδήποτε απάντηση σε ό, τι αφορά την προηγούμενη διοίκηση και περιορίστηκε να απαριθμήσει τις οικονομίες στις οποίες ο ίδιος προέβη με την ανάληψη των καθηκόντων του. Την ίδια στιγμή, πηγές προσκείμενες στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή διευκρίνιζαν ότι η καταγγελία Κεδίκογλου δεν αφορά τον προϋπολογισμό του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά του τότε υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη.

ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Σύλληψη δέκα Ρομά

Στη σύλληψη δέκα Ρομά για επίθεση εις βάρος δύο πυροσβεστών και ενός αστυνομικού του Τμήματος Αταλάντης, το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ. Ο προπηλακισμός και ο ξυλοδαρμός των τριών ενστόλων έγιναν στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καταυλισμό, στην περιοχή «Αγ. Ιωάννης» στην Αταλάντη. Ο αστυνομικός, έχοντας υποστεί ελαφρά τραύματα στη διάρκεια του επεισοδίου, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης για τις πρώτες βοήθειες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Πέθαναν από τον ιό του Δ. Νείλου

Δύο ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για δύο ασθενείς άνω των 65 ετών, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 46, ενώ οι 23 από τους ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο. Από τους υπόλοιπους 20 που νοσηλεύονται ακόμη, πέντε ασθενείς βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πληθώρα πλαστών εγγράφων

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων από λαθρομετανάστες. Δύο Αφγανοί ηλικίας 22 ετών συνελήφθησαν χθες, καθώς σε έλεγχο επέδειξαν πλαστή βουλγαρική ταυτότητα και πλαστό αλβανικό διαβατήριο. Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως προμηθεύτηκαν τα έγγραφα από άγνωστο στην πλ. Ομονοίας έναντι 180 ευρώ.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χιλιάδες πλαστά προϊόντα

Μια αποθήκη με χιλιάδες πλαστά προϊόντα εντόπισε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ. Οι αρχές κατάσχεσαν χιλιάδες τσάντες, πορτοφόλια και παπούτσια, όλα απομιμήσεις προϊόντων γνωστών οίκων.

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) του υπ. Παιδείας για να αποφασίσει τις αποσπάσεις που θα εγκρίνει από περιφέρεια σε περιφέρεια. Φέτος, οι αποσπάσεις θα γίνουν με μόρια κατά το πρότυπο των μεταθέσεων. Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) διαμαρτυρήθηκε διότι η ανακοίνωση καθυστέρησε. «Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν πού θα βρίσκονται, μη μπορώντας να κάνουν προγραμματισμό της ζωής τους», ανέφερε η ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή