Αρχισε το «κυνήγι» για τα ιδιαίτερα

Αρχισε το «κυνήγι» για τα ιδιαίτερα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος Αυγούστου και τα προεόρτια του Σεπτεμβρίου παραδοσιακά είθισται να αποτελούν μήνες για αναζήτηση ιδιαίτερων μαθημάτων. Είναι τότε που πυκνώνουν χαρτάκια και σημειώματα κολλημένα σε εισόδους καταστημάτων, αρτοποιείων, φαρμακείων της γειτονιάς, έξω από το σούπερ μάρκετ, μπροστά στην ταμειακή μηχανή, καθώς και σε άλλες περίοπτες θέσεις όπου πολλά μάτια θα τα δουν. Συνήθως είναι λιτά, δυο-τρεις φράσεις, «φοιτητής Φυσικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου», ένα τηλέφωνο και πλέον, mail.

Εσχάτως, έκαναν την εμφάνισή τους ολόκληρα βιογραφικά στις πόρτες καταστημάτων. Μια κυριακάτικη βόλτα σε μια αθηναϊκή γειτονιά αποκάλυψε το μάλλον ασυνήθιστο θέαμα. Θυροκολλημένα το ένα κάτω από το άλλο. Από κάτω, το ίδιο σταθερό τηλέφωνο, που σημαίνει ότι πρόκειται για ζευγάρι. Ο ένας, καθηγητής Βιολογίας με πολλά χρόνια εργασίας σε λύκεια στις ΗΠΑ και με δίπλωμα διδασκαλίας Αγγλικών για το τυπικόν του πράγματος, «παραδίδει μαθήματα αγγλικών όλων των επιπέδων κατ’ οίκον», γράφει χειρόγραφα το χαρτί στο κάτω μέρος και τραβάει το βλέμμα. Εκείνη παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής επίσης κατ’ οίκον, σε όλες τις ηλικίες.

«Ετσι συνηθίζεται στο εξωτερικό», λέει η κ. Π. Μ. «Ο άλλος πρέπει να ξέρει τι έχεις κάνει. Πρέπει να επιδεικνύεις τα διαπιστευτήριά σου». Η κ. Π. Μ. και ο κ. Α. Ν. επέστρεψαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Και οι δύο έχουν χαμηλές τιμές για ιδιαίτερα μαθήματα και απ’ ό, τι φαίνεται, από «συγκομιδή» μαθητών καλά πάνε. Εκείνη ήδη έχει τέσσερα κορίτσια, αλλά και ο σύζυγος, που αξιοποιεί το Ιντερνετ, έχει αρχίσει να αποκτά μαθητές. Και η κρίση; Από πέρυσι, δασκάλες δημοτικού βλέπουν τα ιδιαίτερά τους να διακόπτονται επειδή οι γονείς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. «Ανταπόκριση υπάρχει εφ’ όσον υπάρχει η ποιότητα. Ετσι έχεις ζήτηση», προσθέτει η κ. Π. Μ. «Αν δω ότι έχω παιδί με ταλέντο, που όμως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, θα κατεβάσω κι άλλο την τιμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή