ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διορία έως τις 2/9 για την απογραφή

Το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή 2/9 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διεξαγωγή απογραφής, σχετικά με την εφαρμογή του νέου ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων από υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες, ανεξάρτητες αρχές, αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους, περιφέρειες και λοιπά ΝΠΔΔ, όπως ζητεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας. Ειδικότερα, οι διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να δώσουν στοιχεία για το εάν το νέο ωράριο εργασίας εφαρμόζεται από όλους τους υπαλλήλους, καθώς κι αν έχουν όλοι δηλώσει ποιο επιθυμούν (7.00, 7.30, 8.00 ή 9.00 π.μ.) και πόσοι έχουν επιλέξει το καθένα από αυτά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

Επιθεώρηση από Μαγκριώτη

Την περιοχή Στρατωνίου του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου στη Χαλκιδική πρόκειται να επισκεφθεί μεθαύριο κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής τον υφυπουργό, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2010. Οι εργασίες εκτελούνται από την Εγνατία Οδό Α.Ε., ο πρόεδρος της οποίας, Αναστάσιος Μουρατίδης, θα συμμετάσχει στο κλιμάκιο. Στη συνέχεια, ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για την εξέλιξη του έργου κατασκευής της επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Δεν συμφωνεί η ΔΗΜ.ΑΡ.

Τη διαφωνία της τόσο με τη φιλοσοφία της ρύθμισης για τα αυθαίρετα, όσο και για τις επιμέρους προβλέψεις της εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά. «Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, συνολικά, είναι μια αντι-κοινωνική πράξη, αλλά και ευθεία βολή εναντίον του περιβάλλοντος, με αποκλειστικό σκοπό την είσπραξη χρημάτων», αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση. Ως προς τον τρόπο υπολογισμού προστίμων και τις «εκπτώσεις», η ΔΗΜ.ΑΡ. κατηγορεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για λαϊκισμό. Για παράδειγμα, «η λογική της έκπτωσης με βάση την παλαιότητα του αυθαιρέτου, εισάγει ένα ακατανόητο, από περιβαλλοντική και κοινωνική σκοπιά, κριτήριο, ότι όσο μεγαλύτερο διάστημα έχεις χρησιμοποιήσει αυθαίρετα έναν χώρο, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση θα έχεις».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων και των αστικών αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η οικονομική διάσταση του περιβάλλοντος είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-12 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο. Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Global NEST), θα συμμετάσχουν 350 επιστήμονες και τεχνολόγοι, από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες και βιομηχανίες.

ΑΠΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υποτροφία ύψους 26.000 δολαρίων

Για τη φοίτηση σε ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 θα δοθεί, από την 2470 Ροταριανή Περιφέρεια, υποτροφία ύψους μέχρι 26.000 δολαρίων, σε έναν πτυχιούχο. Τα χρήματα που καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς, δίδακτρα, διαμονή και σίτιση για σπουδές σε άλλο κράτος (της επιλογής του) για έναν χρόνο προέρχονται από τα κεφάλαια του Ροταριανού Ιδρύματος, του μεγαλύτερου ιδιωτικού παρόχου υποτροφιών παγκοσμίως (www.rotary.org). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έρθουν σε επαφή με τον τοπικό Ροταριανό Ομιλο, όπου θα προμηθευτούν την προκήρυξη. Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν προχωρημένη γνώση της γλώσσας (επίπεδο proficiency) του εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα φοιτήσουν. Κατάθεση της αίτησης έως 15/9/2011. Για πληροφορίες στο [email protected]

ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Σύλληψη ληστών σούπερ μάρκετ

Δύο άνδρες ηλικίας 30 και 28 ετών, οι οποίοι στο διάστημα των τελευταίων δέκα μηνών είχαν διαπράξει 6 ληστείες σε μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ και είχαν συνολικά αφαιρέσει 10.000 ευρώ, συνελήφθησαν στον Κολωνό και ενώ λίγο πριν, είχαν αφαιρέσει με την απειλή όπλου από σούπερ μάρκετ, 4.550 ευρώ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

Διάλεξη του Γούλτερ Κον

Ο βραβευμένος με Νομπέλ Χημείας το 1998 καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, Γουόλτερ Κον (ανέπτυξε λογισμικό που επιτρέπει να υπολογίζονται με ακρίβεια οι ιδιότητες των μορίων και οι χημικές αντιδράσεις μεταξύ μορίων και στέρεων), θα δώσει διάλεξη μεθαύριο στον Δημόκριτο. Ο επιστήμονας που συνέβαλε στην αύξηση της ταχύτητας των επιστημονικών ανακαλύψεων με τεράστια μείωση του κόστους των πειραμάτων, φιλοξενείται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «50 χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, στην παιδεία και στην ανάπτυξη».

ΤΟ SUΡΕRJΕΤ

Δεμένο στο λιμάνι λόγω βλάβης

Στο λιμάνι του Πειραιά παρέμεινε δεμένο χθες το Superjet, εξαιτίας βλάβης στον υδροπροωθητήρα της αριστερής κύριας μηχανής του. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα – Νάξο – Κουφονήσι – Αμοργό. Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή