260 δασικές πυρκαγιές σε τρεις ημέρες

260 δασικές πυρκαγιές σε τρεις ημέρες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα η Πολιτεία και οι αρχές του Εβρου καταμετρούν τις ζημιές από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 55.000 στρέμματα γης στο περιφερειακό τμήμα δασικού συμπλέγματος Λευκίμης – Δαδιάς – Σουφλίου, από τα οποία πάνω από 35.000 είναι πυκνό πευκόφυτο δάσος. Η ακριβής έκταση της ζημιάς αναμένεται να αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη συγκέντρωση των δεδομένων από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής καταγραφής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Αρη Γιαννακίδη, την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται μια πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στην οποία θα συζητηθούν το μέγεθος της καταστροφής και οι επόμενες κινήσεις της πολιτείας, όπως το ενδεχόμενο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα τα δύο γαλλικά και δύο ισπανικά καναντέρ που είχαν έρθει στη χώρα μας ύστερα από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τριήμερο 26 – 29 Αυγούστου σημειώθηκαν 260 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο, άλλες πήραν έκταση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 165 ατόμων για εμπρησμό. Αυτές αφορούν κυρίως εμπρησμό από αμέλεια, συνήθως από αγρότες, που βάζουν φωτιά στα χωράφια. Χθες, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε και τις δύο φωτιές που παρέμειναν ενεργές, στον Εβρο και στη Μαλαισιάδα Αμφιλοχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή