Εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών, τοκογλύφων

Εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών, τοκογλύφων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χθες το βράδυ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έπειτα από πολύμηνη έρευνα πραγματοποίησαν πολλές κατ’ οίκον έρευνες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε Χαλκιδική και Σέρρες, και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων. Στα σπίτια που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα, ποσότητες ναρκωτικών και άλλα πειστήρια. Το κύκλωμα φέρεται να εκβίαζε πουλώντας προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, επιχειρήσεις και ιδιώτες, ο αριθμός των οποίων φτάνει τους 50.

Συνολικά συνελήφθησαν από στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης 28 άτομα, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ομογενείς από τη Γεωργία. Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά τις κατηγορίες της εκβίασης, της τοκογλυφίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στην «Κ» -επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση- ανέφερε ότι πρόκειται για μέλη της «γεωργιανής μαφίας» που δρα στη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία.

Η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος δεν συνδέεται, προς το παρόν, με τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος που είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στα τέλη του περασμένου Απριλίου, ο 34χρονος εγκέφαλος του οποίου είχε δανείσει ποσό χρημάτων ακόμη και σε ΠΑΕ σε αντάλλαγμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Σε εκείνη την υπόθεση είχαν συλληφθεί εννέα άτομα και είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος άλλων 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή