Θύμιος Λυμπερόπουλος : Ο Θύμιος της Δεξιάς φλερτάρει με τον ΛΑΟΣ

Θύμιος Λυμπερόπουλος : Ο Θύμιος της Δεξιάς φλερτάρει με τον ΛΑΟΣ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχισυνδικαλιστής των ταξί, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, μπορεί κάλλιστα να θεωρεί τον εαυτό του θύμα των «δελτίων των 8». Ηταν, άλλωστε, η δημοσιοποίηση της απειλής, μέσω των ΜΜΕ ότι «θα λιώσει» τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όταν εκείνος ζήτησε να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των οδηγών για το διάστημα που οι ιδιοκτήτες έκαναν lock out, που ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να του δείξει την πόρτα εξόδου από τη Ν.Δ.

Μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ δεν ήταν μόνον αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τάξεων της Ν.Δ. αλλά διατηρούσε και δικό του γραφείο στο 2ο όροφο της Συγγρού. Οι δεσμοί του με τη Ν.Δ. είναι διαχρονικοί ενώ ανέπτυξε και ισχυρές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, στον οποίο προσέφερε στήριξη κατά την εσωκομματική εκλογή. Ενα 24ωρο πριν από τη διαγραφή του, ουσιαστικά για «ανάρμοστη συμπεριφορά», ο κ. Λυμπερόπουλος είχε πιέσει -με την «πειθώ» των χιλιάδων ψήφων που εκπροσωπεί- και είχε επιτύχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος το τελευταίο διάστημα κρατούσε αποστάσεις, μη θέλοντας να χρεωθεί τις ακραίες μορφές αντίδρασης των αυτοκινητιστών. Επρόκειτο για τη δεύτερη απόδειξη της ισχύος Λυμπερόπουλου εντός Ν.Δ. Λίγους μήνες πριν, ο κ. Σαμαράς είχε επιφυλάξει την τιμή της ονομαστικής αναφοράς στον «Θύμιο», κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης.

Ωστόσο, οι ακραίες εκφράσεις του «Θύμιου», αλλά και η πίεση προς τη Ν.Δ. οδήγησαν στην αποπομπή του, που πάντως μοιάζει ως «συναινετικό διαζύγιο», αφού βολεύει και τις δύο πλευρές. Στο εσωτερικό του κόμματος, πάντως, δεν έλειψαν οι φωνές, όπως αυτή του κ. Γ. Μανώλη, που διαφώνησαν με την απόφαση διαγραφής, ενώ και η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, που τύποις εκπροσωπεί τους οδηγούς – υπαλλήλους των ταξί, τάχθηκε υπέρ του κ. Λυμπερόπουλου. Ο Θύμιος δηλώνει Ν.Δ., αλλά, ως παιδί της λαϊκής δεξιάς, δεν αρνείται το φλερτ του ΛΑΟΣ, προκαλώντας ισχυρούς πονοκεφάλους στη Ν.Δ. Αλλωστε, οι χιλιάδες ψήφοι που «επηρεάζει» ο κ. Λυμπερόπουλος, αλλά και η λεγόμενη δύναμη των ταξιτζήδων ως διαμορφωτών της κοινής γνώμης εξακολουθούν να είναι εκλογικά αναγκαίες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή