Στα φροντιστήρια αντί για ιδιαίτερο

Στα φροντιστήρια αντί για ιδιαίτερο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οργανωμένα φροντιστήρια καλά κρατούν αφού τα ιδιαίτερα μαθήματα ψαλιδίζονται. Το όνειρο της επιτυχίας σε ένα καλό ΑΕΙ κινητοποιεί τους γονείς οι οποίοι, παρά τις μειώσεις στο εισόδημά τους, κάνουν τα… αδύνατα δυνατά για να μην κόψουν δαπάνες από την εκπαίδευση του παιδιού. Ετσι, το πρώτο «θύμα» -ήδη από πέρυσι- είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Αυτοί με τη σειρά τους, για να διατηρήσουν την πελατεία τους, αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές…

«Ενα κοινό από τα ιδιαίτερα μαθήματα φέτος μετακινήθηκε προς τα φροντιστήρια», ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αθήνας κ. Γιάννης Βαφειαδάκης. «Αυτό παρατηρείται ιδίως στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κ. Γεώργιος Χατζητέγας. Ειδικότερα, στα οργανωμένα φροντιστήρια παρατηρείται μικρή αύξηση του αριθμού των μαθητών στην Α΄ Λυκείου. Αυτό αποδίδεται, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, στο ότι το υπ. Παιδείας έχει εξαγγείλει αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, οι οποίες θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στους σημερινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου που θα αποφοιτήσουν το 2014. Αντίθετα, υπάρχει πτώση στη Β΄ Λυκείου, κυρίως επειδή υπάρχουν ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ χαμηλή τιμή, ενώ στην Γ΄ Λυκείου ο αριθμός παραμένει σταθερός. Για να αντιμετωπίσουν την αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη καταβολή διδάκτρων, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων έχουν μειώσει τις τιμές των διδάκτρων, έως και 20% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα ξεκινούν από 1.410 ευρώ ετησίως για ένα 6ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα στην Α΄ Γυμνασίου και φθάνουν τα 4.360 με 4.500 ευρώ για ένα 15ωρο πρόγραμμα για τους υποψηφίους της θετικής κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου. Ως προς τα ιδιαίτερα μαθήματα, η μέση τιμή είναι 30-35 ευρώ την ώρα στην Γ΄ Λυκείου, ενώ στις μικρότερες τάξεις υπάρχουν ιδιαίτερα από 8 ευρώ (για το δημοτικό) και από 15 ευρώ την ώρα (για το γυμνάσιο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή