Επίδειξη δύναμης Εφραίμ στη Ρωσία

Επίδειξη δύναμης Εφραίμ στη Ρωσία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Επειτα από ταξίδι 30 ημερών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, συνοδευόμενη από τον κ. Εφραίμ, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Εισερχόμενος στην εκκλησία, ο κ. Εφραίμ στάθηκε δίπλα στη σύζυγο του Ρώσου προέδρου Σβετλάνα Μεντβέντεβα. Στη διάρκεια της δοξολογίας, έβγαλε από την τσέπη του κομποσκοίνι, το δώρισε στην κ. Μεντβέντεβα, η οποία και το φόρεσε στο δεξί της χέρι.

Με «διαβατήριο» την Αγία Ζώνη, ο κ. Εφραίμ πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης. Πέραν της συζύγου του Ρώσου προέδρου και του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, κατόρθωσε να συγκεντρώσει στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄, τους μητροπολίτες Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας Σάββα και Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορο, καθώς και όλους τους επισκόπους της Ρωσίας, δίδοντας άρωμα από ενθρονίσεις πατριαρχών.

Εξω από την εκκλησία, ουρές χιλιάδων πιστών που ουδέποτε έχουν υπάρξει στη μετασοβιετική Ρωσία, περιμένουν επί ώρες να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, ενώ με πρωτοβουλία της Μονής Βατοπεδίου και τη συνεργασία με το Πατριαρχείο Ρωσίας δωρίζονται αντίγραφά της. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Μόσχα έως και τις 27 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο εικοσιτετράωρα προτού ο ηγούμενος Εφραίμ προσέλθει για να καταθέσει στην ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Στο μεταξύ, για την υπόθεση έδινε πολύωρη απολογία στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, έως αργά χθες το βράδυ, ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή