Πυρκαγιά κατέστρεψε εφτά πολυτελή σκάφη

Πυρκαγιά κατέστρεψε εφτά πολυτελή σκάφη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν χθες νωρίς το πρωί επτά πολυτελή σκάφη τα οποία ήταν ελλιμενισμένα στη Μαρίνα Αλίμου στον προβλήτα Β. H φωτιά άρχισε στις 03.50 τα ξημερώματα συγχρόνως, σε δύο σκάφη, όπως φέρεται να δήλωσε στις αρχές ο φύλακας της Μαρίνας Αλίμου, και στη συνέχεια ταχύτατα επεκτάθηκε και στα πέντε υπόλοιπα λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν. Επί τόπου έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, ενώ στη Μαρίνα κατέπλευσαν και δύο πυροσβεστικά σκάφη. H φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 7 χθες το πρωί αφού πρώτα κατέστρεψε πλήρως τα επτά πολυτελή σκάφη «Ομερ ντ», «Ολμε», «Μίστι», «Πάριτζο», «Φελίσιτι», «Τσιόε» και «Κάπρις», τα οποία βυθίστηκαν προκαλώντας ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο από τα καύσιμα και λιπαντικά, και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε δύο ακόμη. Η απορρύπανση έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της ρύπανσης.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί τόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνάται η κατάθεση του φύλακα, ο οποίος ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε συγχρόνως από δύο σκάφη. Αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Τα βυθισμένα σκάφη αναμένεται να ερευνήσουν και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή