Ξέπλυμα χρημάτων σε λούνα παρκ της Καζαμπλάνκα

Ξέπλυμα χρημάτων σε λούνα παρκ της Καζαμπλάνκα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ταμεία ενός λούνα παρκ στην Καζαμπλάνκα νομιμοποιούσε τα κέρδη του από τη διακίνηση κοκαΐνης το 15μελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου στην Αθήνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν αποδεικτικά εμβασμάτων της εταιρείας Western Union τα οποία αποκαλύπτουν αποστολές χρημάτων προς τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος στο Μαρόκο, όπου είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης λούνα παρκ! Αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα καταθέτει ότι από υποκλαπείσες συνομιλίες του 44χρονου Κ. Β. με την Αλβανή σύζυγό του Ε. Β. προκύπτει ότι η τελευταία «στέλνει χρήματα τα οποία προέρχονται από τις πωλήσεις ναρκωτικών στο σύζυγό της, που βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα με σκοπό να επεκταθούν οι οικογενειακές τους επιχειρήσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε κατά το παρελθόν στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στις 12 Ιανουαρίου, με έγγραφό του προς τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ζήτησε τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», γίνεται ήδη έρευνα στα αρχεία των τριών εταιρειών που λειτουργούν ως αντιπρόσωποι της Western Union στην Αθήνα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου κ. Γιάννης Λαλιάς υποστήριξε στην «Κ» ότι τα χρήματα που στάλθηκαν στο Μαρόκο δεν ξεπερνούν τις 4.000 – 5.000 ευρώ και επαρκούσαν μόνο για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του κατηγορουμένου.

Στη διάρκεια του φθινοπώρου ο Κ. Β. και η 28χρονη σύζυγός του φέρονται να διακίνησαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση πλήρωσαν σε άτομο ονόματι «Αρντι» ποσό μεγαλύτερο των 25.500 ευρώ για την αγορά κοκαΐνης, ενώ αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο να λάβουν μερίδιο από τα 695 κιλά χασίς που στις 13 Νοεμβρίου βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο, έπειτα από τροχαίο, φορτηγό στην Ε. Ο. Αθηνών – Πατρών.

Αντικείμενο έρευνας του ΣΔΟΕ αποτελεί πρόσφατη αγορά ακινήτων από τον 64χρονο Κ. Τ., που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για δύο οικόπεδα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Ο 64χρονος έχει το προσωνύμιο «Παππούς» και φέρεται μαζί με τον 54χρονο Ν. Δ. να πραγματοποίησαν εισαγωγές κοκαΐνης από το Αμστερνταμ με φορτηγά αυτοκίνητα. Ο τελευταίος αποπειράθηκε στις αρχές Οκτωβρίου να εισαγάγει κοκαΐνη και από το Σάο Πάολο, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα, αφού οι αρχές της Βραζιλίας απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στον 46χρονο Π. Β. που μετέβη αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της πόλης. Η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατόπιν πληροφοριών ότι «εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα διαπράττει ληστείες, ομηρίες και διακίνηση ναρκωτικών…», όπως αναφέρει κατάθεση αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών. Δύο μήνες αργότερα, ο ίδιος αστυνομικός καταθέτει ότι εγκέφαλος της σπείρας είναι άτομο με ψευδώνυμο «Θείος», ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Ανατολική Αττική. Ο «Θείος» ή Ν. Δ. συνελήφθη τελικά στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελική επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Αξιωματικοί της υπηρεσίας υποστηρίζουν ότι αναγκάστηκαν να επισπεύσουν τις συλλήψεις προκειμένου να αποτρέψουν σχεδιαζόμενη επιχείρηση των υπόπτων – ληστεία ή απαγωγή. Με την υπόθεση συνδέεται ο εντοπισμός οπλοστασίου σε σπίτι στο Κορωπί, στις 13 Ιανουαρίου. Θαμμένα στο χώμα βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP5, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν ακόμα 4 πιστόλια Glok, CZ και Zastava.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή