ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

Συμπληρωματικές εξηγήσεις Κουσελά

Συμπληρωματικές επεξηγήσεις στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου έδωσε το πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομιών Δημήτρης Κουσελάς. Η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη με αφορμή δικές του καταγγελίες για ύπαρξη λίστας με φοροφυγάδες, η οποία παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου. Ο κ. Κουσελάς στη συνέχεια ανασκεύασε τους ισχυρισμούς του, ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας υποστήριξε ότι δικαιώθηκε. Η υπόθεση, πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα πάει στο αρχείο καθώς, καταθέτοντας χθες στην κ. Παπανδρέου, ο κ. Κουσελάς υποστήριξε ότι η δικαίωσή του αφορά τη δημοσιοποίηση της λίστας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 46ΧΡΟΝΗΣ

Χρέη – ρεκόρ 133 εκατ. ευρώ

Για χρέη ρεκόρ, ύψους 133 εκατ. ευρώ, συνελήφθη 46χρονη χθες στο Καπανδρίτι. Πρόκειται για τη 46χρονη Στ. Ν., νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών με επωνυμία Ziltimex Hellas. Πρόκειται για εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα την Κύπρο και υποκατάστημα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Η 46χρονη κατηγορείται για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο ύψους 133.235.000 ευρώ!

35ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εταζε ρουσφέτια σε ανέργους

Ρουσφέτια πουλούσε σε ανέργους μια 35χρονη, η οποία εμφανιζόταν ως υπάλληλος σε πολιτικό γραφείο, και εξαπάτησε συνολικά 53 άτομα, αποκομίζοντας για τις δήθεν διευκολύνσεις που θα πρόσφερε 21.000 ευρώ. Η 35χρονη συνελήφθη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με την αστυνομία, η δραστηριότητα της είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2010.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προτάσεις για καινοτόμους δράσεις

Περισσότερες από 2.000 προτάσεις για καινοτόμους δράσεις από ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κατατέθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Παιδείας για την αριστεία και την καινοτομία. Οι καλύτερες από αυτές βραβεύτηκαν σε χθεσινή εκδήλωση, παρουσία της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Βραβεύτηκε το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου για τα «οχήματα αυτόματης πλοήγησης», το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα για το «φιλοσοφικό καφενείο – Blog», η ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Π. Φαλήρου για διαδραστικά παιχνίδια για την ενέργεια. Ακόμη ο Πάτσι Ντασαμίρ, από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Φυλακής Διαβατών για το βίντεο «Για μια καλύτερη ζωή – Ελληνες και ξένοι πολίτες ενωμένοι». Από ΑΕΙ, ξεχώρισαν το Ινστιτούτο Δομής και Λέιζερ του Παν. Κρήτης για φωτοκαταλυτικό στερεό που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα, το Οικονομικό Παν. Αθηνών για τη μηχανή τουριστικής ξενάγησης και το ΤΕΙ Πειραιά για μεθοδολογία που αντιμετωπίζει τη θαλάσσια πετρελαϊκή ρύπανση.

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Προστασία έξι περιοχών

Τη θέσπιση έξι προεδρικών διαταγμάτων μέσα στο έτος, που θα καθορίζουν το πλαίσιο προστασίας συγκεκριμένων περιοχών, ανήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το Μαίναλο, τη λίμνη Κερκίνη, την Τήλο, τον Ολυμπο, τη λίμνη Καστοριάς και τη λίμνη Κάρλα. Απαντώντας σε επερώτηση βουλευτή, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέδωσε την καθυστέρηση στην έκδοση των διαταγμάτων στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (νόμοι για βιοποικιλότητα και περιβαλλοντική αδειοδότηση), αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, η οποία τον οδήγησε στην ανάθεση της κατάρτισης προεδρικών διαταγμάτων σε ιδιώτες. Τέλος, εξήγγειλε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη θέσπιση του πρώτου πλαισίου προστασίας των μικρών νησιωτικών υγροτόπων.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Δημητρέλος στο τιμόνι

Αλλαγή ηγεσίας στην ΠΑΕ, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να παίρνει τη θέση του Σταύρου Αδαμίδη στην προεδρία. «Αν δεν αναληφθούν οι ευθύνες που πρέπει ή δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής μέχρι τις 10-15 Μαρτίου, δεν θα αφήσω αυτή τη βόμβα να σκάσει στα χέρια μου, θα παραιτηθώ», τόνισε ο νέος διοικητικός ηγέτης, ο οποίος επιστρέφει στη θέση την οποία κατείχε και το 2003. Παραμένει ίδιο το υπόλοιπο Δ.Σ. Φραστική επίθεση δέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος από μικρομετόχους. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 2,5 εκατ. ευρώ, μέσα σε δύο μήνες, χρήματα που θα δοθούν από τους μετόχους. Με αποχαιρετιστήρια δήλωση στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχεται ότι έκανε λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας του και τόνισε πως όλες του οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή