ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους

Η ομάδα «Greek Hacking Scene» (GHS) επετέθη στην ιστοσελίδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Πρόκειται για Ελληνες χάκερ οι οποίοι εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και «ανέβασαν» διάφορα βίντεο μεταξύ των οποίων η ορκωμοσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στιγμιότυπα από τα επεισόδια που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας. «Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει» ήταν το μήνυμα των χάκερ. Μεταξύ των βίντεο που προβλήθηκαν ήταν αποσπάσματα από τις εκπομπές των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ «ανέβασαν» και πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», παρουσιάζοντας στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας την Αγία Σοφία.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισέβαλαν σε γραφεία βουλευτών

Καταστροφές υπέστησαν τα γραφεία των βουλευτών Αντζελας Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) και Νίκου Δένδια (Ν.Δ.) στην Κέρκυρα, όταν περίπου πεντακόσιοι διαδηλωτές εισέβαλαν μετά το πέρας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους αποτρέψουν και αφού έσπασαν τις πόρτες των γραφείων, κατέστρεψαν αντικείμενα στους εσωτερικούς χώρους.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόψεις δικαστών

Οι βραδείς ρυθμοί στην απονομή της διοικητικής Δικαιοσύνης, η δυσφορία του κλάδου στις σχεδιαζόμενες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών και οι ρυθμίσεις που προωθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εσωτερική λειτουργία των δικαστηρίων, απασχόλησαν τη γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένος είπε ότι «η οικονομική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση ηθικών αξιών και σε κρίση θεσμών», συμπληρώνοντας ότι «ο διοικητικός δικαστής καλείται να κάνει μία άσκηση ισορροπίας, ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας. Κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία του αν ρίξει το βάρος προς τη μία ή την άλλη πλευρά». «Ενδημικό φαινόμενο, που συνεχώς οξύνεται σε βαθμό εκρηκτικό και επικίνδυνο, όχι μόνο για την ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης αλλά και για τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος», χαρακτήρισε τη βραδύτητα στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Γ. Φαλτσέτος.

ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Απόφαση του ΣτΕ

Με διαδικασίες εξπρές στο πλαίσιο της «πρότυπης δίκης» (σύμφωνα με τον νόμο 3900/2010) κρίθηκε η συνταγματικότητα του νομοθετικού μέτρου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο αυξήθηκε κατακόρυφα, κατά 440%, το δικαστικό παράβολο. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αποτελεί πλέον οδηγό για όλα τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, τα οποία δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από το περιεχόμενό της. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι παράβολο των 100 ευρώ που απαιτείται να καταβληθεί για την προσφυγή μέχρι την πρώτη συζήτηση της υπόθεσης, «δεν είναι κατά την κοινή πείρα τέτοιου ύψους ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι παρεμποδίζει το δικαίωμα του προσφεύγοντα και εν γένει του διοικούμενου να προσφύγει ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων». Κατά συνέπεια «δεν αντίκειται στα περί δικαστικής προστασίας» που προβλέπει το άρθρο 20 του Συντάγματος.

Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΤΡΩΝ

Κανονικά η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται από χθες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, η οποία παρέμενε κλειστή, στο ύψος του Διακοφτού, εξαιτίας κατολίσθησης που είχε σημειωθεί την περασμένη Δευτέρα.

ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Καταγγελία για βιασμό

Αποτροπιασμό προκαλεί το άκουσμα της είδησης ότι δύο άνδρες φέρονται να βίασαν 15χρονη στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου. Σύμφωνα με όσα η ίδια κατέθεσε στην αστυνομία, οι δύο άνδρες την έπεισαν να τους ακολουθήσει λέγοντάς της ότι είναι γνωστοί του πατέρα της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχναν να γνωρίζουν αρκετά πράγματα για την οικογένεια της 15χρονης, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν για να την οδηγήσουν σε ερημική τοποθεσία και να τη βιάσουν. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αβοήθητη και εξαφανίστηκαν. Η κοπέλα κατάφερε σε άσχημη κατάσταση να φτάσει στο σπίτι της και να διηγηθεί τα όσα συνέβησαν, ενώ ακολούθησε και καταγγελία στην Αστυνομία.

ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ

Συνελήφθη με λαθραία τσιγάρα

Στη σύλληψη 52χρονου στην περιοχή του Ευόσμου προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς εντόπισαν στο φορτηγό που οδηγούσε 2.430.000 λαθραία τσιγάρα. Το φορτηγό φέρεται να παρέδωσε στον 52χρονο συνεργός του, που αναζητείται. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν επίσης τον 38χρονο ιδιοκτήτη του φορτηγού. Σε βάρος του 52χρονου, ο οποίος κατηγορείται για «εγκληματική οργάνωση», «πλαστογραφία» και παραβάσεις του νόμου «περί τελωνειακού κώδικα», σχηματίστηκε δικογραφία.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η ζωή σε άλλους πλανήτες

Η επιστημονική ματιά στην αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες αποτελεί το αντικείμενο διάλεξης που θα δοθεί μεθαύριο, Τετάρτη 15/2 στο Ιδρυμα Ευγενίδου στις 7 μ.μ. Ερωτήματα όπως τι καθιστά κατοικήσιμο έναν πλανήτη, πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εμφανιστεί η ζωή, ποιες είναι οι προοπτικές εύρεσης εξωγήινης ζωής στο ηλιακό σύστημα και αλλού, κατά πόσο είναι ενδεχόμενη η ύπαρξη νοημόνων μορφών ζωής, αλλά και ποια θα ήταν η σημασία μιας ενδεχόμενης ανακάλυψης εξωγήινης ζωής για τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, θα αναλύσουν ο καθηγητής Αστροφυσικής Παύλος Γ. Λασκαρίδης, ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς και ο λέκτορας Φυσικής Χάρης Αναστόπουλος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή