Ετήσιος τζίρος στα 2 δισ. ευρώ

Ετήσιος τζίρος στα 2 δισ. ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζεται στην Ελλάδα ο συνολικός ετήσιος τζίρος του… σεξ. Το 1 δισ. ευρώ αφορά την πορνεία.

Το υπόλοιπο ένα δισ. αποτυπώνει τον τζίρο από δραστηριότητες που σχετίζονται με το σεξ, όπως είναι τα sex shops, η αγορά προφυλακτικών, ερωτικών ταινιών, φαρμάκων, σχετικών περιοδικών κ. λπ.

Από το 1 δισ. ευρώ που είναι ο τζίρος της πορνείας, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τη συντήρηση ενός πολυπληθούς «δικτύου» που δραστηριοποιείται κυρίως στην εξαναγκαστική πορνεία. Ενδεικτικό είναι ότι από το συνολικό ποσό, σχεδόν 180 εκατ. ευρώ αφορούν τη διαφθορά, κυρίως δηλαδή τα διάφορα «λαδώματα» προκειμένου να εισέλθουν και να «εργαστούν» παράνομα αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα.

Ειδικές έρευνες έχουν δείξει ότι τελικά μόνο τα 150 εκατ. ευρώ καταλήγουν στις εκδιδόμενες γυναίκες. Τα ποσά που καταλήγουν στους εμπλεκόμενους με την πορνεία στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσια από εκείνα που φτάνουν στις εκδιδόμενες γυναίκες. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στους μαστροπούς, τους «εκμισθωτές» και τους διακινητές. Σε αυτούς καταλήγουν πάνω από 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Και όλα αυτά με περίπου 1,2 εκατ. πελάτες -Ελληνες και αλλοδαπούς βεβαίως- και πάνω από 15.000 εκδιδόμενες γυναίκες. Αλλά οι πελάτες αυτοί πραγματοποιούν σχεδόν 20 εκατ. επισκέψεις τον χρόνο!

Τέλος, ο μέσος τζίρος ενός sex shop στην Αθήνα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 -15.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μόνο η διαφημιστική δαπάνη των «ροζ τηλεφώνων» ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οσον αφορά την αγορά προφυλακτικών, το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή