Κλέβουν υλικά από μπλε κάδους

Κλέβουν υλικά από μπλε κάδους

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλέφτες ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο, χαρτί, γυαλί) αδειάζουν τους μπλε κάδους στη Θεσσαλονίκη. Εκπληκτοι οι αρμόδιοι του δήμου διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των άδειων κάδων.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ανταποκριθεί στη νέα προσπάθεια του δήμου και κάθε μέρα συλλέγονται 70 – 80 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά κάποιοι φαίνεται βρήκαν στους μπλε κάδους τη δική τους πηγή εσόδων.«Εκτός από τις ομάδες των αλλοδαπών που ψάχνουν διαρκώς τους κάδους συλλέγοντας ρούχα, τσάντες, παπούτσια και ανακυκλώσιμα υλικά, έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μιας σπείρας που αδειάζει τους μπλε κάδους» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του δήμου. Οι κλέφτες των ανακυκλώσιμων υλικών χρησιμοποιούν δικό τους όχημα και οι αρμόδιοι του δήμου δεν αποκλείουν να χρησιμοποιούν ακόμη και απορριμματοφόρο – μαϊμού, προκειμένου να κάνουν στη συνέχεια μαζική διαλογή και να εμπορεύονται τα υλικά.

Αν και οι μπλε κάδοι δεν έχουν επεκταθεί σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής, η οποία αναμένει τα πέντε απορριμματοφόρα που θα κυκλοφορούν αποκλειστικά για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή