Φως στο παράνομο στοίχημα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η προσωρινή κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη μετά την περιπετειώδη φυγή του στο εξωτερικό να σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση -και από τις δικαστικές αρχές- εμπλεκομένων σε ποινικές διαδικασίες παρασκηνίου, ωστόσο η ανακριτική διαδικασία για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τους ιλιγγιώδεις τζίρους από τα παράνομα στοιχήματα δεν αναμένει από τη συγκεκριμένη εξέλιξη πολλά.

Ο εφέτης – ανακριτής κ. Γ. Καλόφωνος, που «τρέχει» τον τελευταίο καιρό τις ανακρίσεις, επικεντρώνει σύμφωνα με πληροφορίες τις έρευνές του σε όσα στοιχεία φθάνουν στα χέρια του από την ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες του εξωτερικού με έμφαση την Κύπρο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από τις κυπριακές αρχές έχουν εισφερθεί στην ανάκριση αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς είχε στηθεί στη Μεγαλόνησο «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αποκόμιζαν οι εμπλεκόμενοι -και μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου- από τα παράνομα στοιχήματα και το στήσιμο των αγώνων.

Συνολικά, οκτώ άτομα εντοπίστηκαν στην Κύπρο να συγκροτούν την ομάδα του ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, που έφθαναν στη Λευκωσία μέσω τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους εμφανίζονταν ως κάτοχοι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, δηλαδή «αχυράνθρωποι», ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διακινούνταν με… βαλίτσες.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που απέστειλαν οι κυπριακές αρχές φωτίζουν σημαντικές πτυχές στη ροή του μαύρου χρήματος από τα παράνομα στοιχήματα, ο τζίρος των οποίων υπολογίζεται από τις δικαστικές αρχές ότι ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισ. ευρώ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή