Αυγά Βλαχάκη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Αυγά Βλαχάκη είναι μια ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με σαράντα και πλέον έτη λειτουργίας, πρότυπη στον τομέα της. Με κύκλο εργασιών γύρω στα 12 εκατ. ευρώ και 62 άτομα προσωπικό, ξεκίνησε ως προσωπική επιχείρηση και σήμερα συνεχώς ανανεώνεται και μεγαλώνει. Οι καινοτομίες της, σημαντικές: Το 1994, πρώτη αυτή παράγει τα αυγά «του αχυρώνα» από κότες που ζουν σε αχυρώνες και όχι σε κλωβούς. Ακολουθούν, το 2000, τα πρώτα ελληνικά πιστοποιημένα βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με τεράστια ευαισθησία και ανεξαρτήτως κόστους, δίνει στις κότες τον ζωτικό χώρο που χρειάζονται για να ζήσουν. Ετσι, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων μειώνει σταδιακά τους κλωβούς, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 όλες οι κότες θα ζουν σε αχυρώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Γιάννης Βλαχάκης, που έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας από το 2000, ευχαρίστησε, χαριτολογώντας, τις «μεγάλες απούσες της σημερινής βραδιάς, τις 2.000 κότες μας, οι οποίες μπορεί να είναι ελεύθερες, αλλά αύριο το πρωί έχουν δουλειά». Η εταιρεία έχει επιπλέον επενδύσει στο υπερσύγχρονο, πλήρως αυτοματοποιημένο, εργοστάσιο έξω από τη Θήβα, όπου όλα τα προϊόντα της υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Πληροφορίες: τηλ. 210-67.76.984, http://www.eggs.gr. Τα αυγά Βλαχάκη τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Το βραβείο απένειμε ο εντεταλμένος σύμβουλος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Βασίλης Ζαφείρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή