Αλλαντοποιείο Στρεμμένου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προσούτο Ευρυτανίας έχει καταφέρει να συναγωνίζεται επάξια τα αντίστοιχα ιταλικά, κατακτώντας τους Ελληνες λάτρεις των εκλεκτών εδεσμάτων. Ολα ξεκίνησαν το 1992, όταν ο Χρήστος Στρεμμένος, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και πρέσβης μας στην Ιταλία, δημιουργεί στον Προυσό μια πρότυπη αλλαντοποιία, τη μοναδική στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμασης. Προσφάτως, στην εταιρεία προστέθηκε νέο αίμα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαδόπουλος, που καθιέρωσε καινούργιες ποιοτικές προδιαγραφές καθώς και ιχνηλασιμότητα για τα προϊόντα. Ξεκινάει σταθερές συνεργασίες με σούπερ μάρκετ, προσθέτει νέους κωδικούς και κάνει τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών. Η γεωμετρική πρόοδος του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας αποδεικνύει ότι και σε περιόδους κρίσης το καλό προϊόν, ακόμη κι αν θεωρείται «πολυτελείας», κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών. Επίσης, συνεργάζεται με μια μικρή φάρμα στην Αιτωλοακαρνανία και με τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμο, που εκτρέφει ελληνικούς μαύρους χοίρους. Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία της σκληρής δουλειάς και της ικανοποίησης που απορρέει από αυτήν. Τέλος, δήλωσε ότι παρά τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, τους εξαντλητικούς φόρους και την επιθετικότητα απέναντι σε οποιονδήποτε επενδυτή-παραγωγό: «…τελικά, εμείς θα τα καταφέρουμε».

Τα αλλαντικά Στρεμμένου τα βρίσκουμε σε μεγάλα ΑΒ και σε επιλεγμένα παντοπωλεία.

Το βραβείο απένειμε η διευθύντρια εταιρικής ευθύνης των σούπερ μάρκετ ΑΒ, Αλεξία Μαχαίρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή