Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τιμητικό βραβείο φέτος απονεμήθηκε σε ένα δημόσιο φορέα με εκατονταετή εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά. Πρόκειται για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τη μοναδική ελληνική σχολή τυροκομίας, η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο (χωρίς δίδακτρα και με δωρεάν διαμονή – σίτιση) 120 μαθητές απ’ όλη τη χώρα. Η διατήρηση της παραδεδομένης γνώσης και η ταυτόχρονη εισαγωγή νέων τρόπων τυροκομίας (πριν από 50 χρόνια εκεί διδάχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η παραγωγή γραβιέρας) αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις των καθηγητών. Χάρη σε αυτούς, οι μαθητές αποκτούν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν στο μέλλον να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Η βράβευσή μας αποδεικνύει ότι και το Δημόσιο, που τόσο έχει κατηγορηθεί στις μέρες μας, μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να υπάρχει μια μικρή στήριξη από την Πολιτεία. Γιατί και εμείς αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα που βρίσκει μπροστά του ένας ιδιώτης», ανέφερε στον ευχαριστήριο λόγο του ο σημερινός διευθυντής της σχολής Κώστας Μάντζαρης, συνεχιστής του έργου του ιδρυτή και πρώτου διευθυντή Ιωάννη Ζυγούρη.

Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, Εθνικής Αντιστάσεως 3, Κατσικά Ιωαννίνων, τηλ.: 26510-92.219.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Μανώλης Ανυφαντάκης, ομότιμος καθηγητής Γαλακτοκομίας και μέλος της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γάλακτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή