Οίκος τσαγιού Madras Στέφανος Παπατζιάλας

Οίκος τσαγιού Madras Στέφανος Παπατζιάλας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του Στέφανου Παπατζιάλα, όταν ανέβηκε στο βήμα για τη βράβευση, ήταν αυτή ενός σοβαρού επιχειρηματία που θέτει στόχους και τους υλοποιεί. Κατά την ευχαριστήρια ομιλία του, όμως, δεν μίλησε μόνο για στόχους αλλά και για όνειρα: «Ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, οι νέοι μπορούν να ονειρεύονται, να επιθυμούν, να βάζουν στόχους και να επιτυγχάνουν». Αυτή η αισιόδοξη κοσμοθεωρία, σε συνδυασμό με τα στιβαρά επιχειρηματικά προσόντα του -την τελειομανία και την οργανωτικότητά του- εξηγούν την επιτυχία του αλλά και τους λόγους της βράβευσής του. Πριν ασχοληθεί με το τσάι, φρόντισε να το «σπουδάσει». Επειτα, ξεκίνησε τις εισαγωγές, οργανώνοντας σιγά σιγά την επιχείρησή του. Σήμερα διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία που του επιτρέπουν να παράγει τσάι με τις δικές του προδιαγραφές. Ο οίκος τσαγιού Madras, ο μοναδικός στην Ελλάδα, συνεργάζεται με όλες τις τεϊοπαραγωγούς χώρες, όπου νοικιάζει ολόκληρες φυτείες. Ο κύκλος εργασιών του φτάνει τις 500.000 ευρώ ετησίως, σε αυτόν απασχολούνται 8 – 13 άτομα, ανάλογα με την εποχή, ενώ το 25% των εμπορευμάτων του εξάγεται. Προσφάτως, ξεκίνησε και εξαγωγή πιστοποιημένων άγριων ελληνικών αρωματικών φυτών, μια σημαντική καινοτομία.

Πληροφορίες, τηλ.: 210-41.18.067, http://www.madras.gr. Τα προϊόντα Madras τα αναζητούμε στο κατάστημα της εταιρείας, Νοταρά 21, Πειραιάς, τηλ. 210-41.18.067, και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβορριάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή