ΟΙΚΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Πάνω από το όριο οι τιμές όζοντος στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένες τιμές όζοντος καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον σταθμό μέτρησης Ελευθερίου – Κορδελιού, στον σταθμό μέτρησης ΑΠΘ και στον σταθμό μέτρησης Πανοράματος. Οι τιμές του όζοντος κυμάνθηκαν για τρεις έως εννέα ώρες την ημέρα έως και πάνω από τα 220 μg/m3, με όριο συναγερμού τα 180 μg/m3.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αδέσποτα ψάχνουν σπίτι, στο Πάρκο Τρίτση

Δεκατρία φιλοζωικά σωματεία προσφέρουν σε όλους τους φιλόζωους του λεκανοπεδίου ένα… αδέσποτο το επόμενο Σαββατοκύριακο (30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου) στο Πάρκο Τρίτση. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα σε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αθήνας, να γνωρίσουν το έργο των φιλοζωικών σωματείων, να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους και να μάθουν περισσότερα για την αρμονική συμβίωση με τα οικόσιτα ζώα και το περιβάλλον.

ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Ρύπανση οδοστρώματος από διαρροή πίσσας

Διαρροή πίσσας από παροπλισμένο εργοστάσιο παραγωγής ασβέστου στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, που έχει μετατραπεί σε μικρή χωματερή, ρυπαίνει το οδόστρωμα και υποβαθμίζει περαιτέρω την περιοχή. Παρά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τη διαρροή της πίσσας και τον καθαρισμό της περιοχής που έχει καταλήξει να αποτελεί προέκταση της χωματερής.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΚΑΪ

Δράσεις σε Σπάρτη, Πόρο, Καστοριά, Αμοργό, Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, τη Σπάρτη, την Καστοριά, τον Πόρο και την Αμοργό συνεχίζεται η δράση καθαρισμού του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», σήμερα και αύριο. Σήμερα θα καθαριστεί στο Ρέθυμνο το δάσος της Ευληγιάς στα βόρεια της πόλης. Αύριο θα καθαριστούν στη Σπάρτη ο λόφος του ξενοδοχείου Ξενία, στην Καστοριά το άλσος Παναγιάς Φανερωμένης και το δάσος Καλλιθέας, στον Πόρο οι περιοχές Καστέλι, Ασκέλι, Μοναστήρι, Μικρό Νεώριο και πλατείες του δήμου, στην Αιγιάλη Αμοργού η παραλία Μικρή Βλυχάδα και το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.

ΒΟΕΙΝG ΤΗΣ ΚLΜ

Πέταξε με βιοκαύσιμο από λάδι για τηγάνισμα

Αεροσκάφος της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM πέταξε την περασμένη Τετάρτη, ημέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, από το Αμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι και συγκεκριμένα λάδι για τηγάνισμα που προέρχεται από εστιατόρια. Στο Boeing 777 – 200 επέβαινε και ο Ολλανδός υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών, Joop Atsma.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή