Αντ. Μανιτάκης: «Δημιουργία ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης»

Αντ. Μανιτάκης: «Δημιουργία ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανοιχτά ακανθώδη θέματα στη δημόσια διοίκηση, συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών, την αξιολόγηση των δομών και των δημοσίων υπαλλήλων θα βρεθεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης. «Αναλαμβάνω το υπουργείο με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, της βαριάς ευθύνης που επωμίζομαι απέναντι στον τόπο, στον ελληνικό λαό, κυρίως όμως απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στην ελληνική διοίκηση, απ’ την καλή, χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς, το μέλλον αυτού του τόπου», τόνισε παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Παύλο Αποστολίδη.

Η συνέχιση της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, την task force για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου θα είναι από τις πρώτες κινήσεις του κ. Μανιτάκη: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί τους με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής μας ικανότητας για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης» σημείωσε. «Θα προχωρήσουμε σε μελετημένες και προσεγμένες τομές και ρήξεις, με φαντασία και αποφασιστικότητα», αλλά και «με διαφάνεια και μετά από υπεύθυνο διάλογο».

Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον κ. Κουβέλη, που τον πρότεινε γι’ αυτή τη θέση και υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στη εμπιστοσύνη που του έδειξε. Ο νέος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης αναφερόμενος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είπε ότι θα επανασχεδιαστούν οι δομές και οι διαδικασίες της διοίκησης με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή