Αγριες επιθέσεις κατά αλλοδαπών

Αγριες επιθέσεις κατά αλλοδαπών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συχνότερες και ολοένα πιο βίαιες, είναι οι επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών από ρατσιστικές «ομάδες κρούσης». Αυτό το επιβεβαιώνουν γιατροί των μεγαλύτερων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που μιλούν για το θέμα στην «Κ». Οπως εξηγούν, ο αριθμός των περιστατικών τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ οι επιθέσεις έχουν γίνει πιο άγριες και επικίνδυνες. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι εφημερεύοντες γιατροί συσχετίζουν τα περιστατικά με την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων, σε συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Μιλώντας στην «Κ» γιατρός με ειδικότητα γενικού χειρουργού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εξηγεί ότι «σε κάθε εφημερία αντιμετωπίζουμε έξι ή και περισσότερα περιστατικά ξυλοδαρμών σε βάρος αλλοδαπών». Οπως επισημαίνει, οι περισσότεροι έχουν μώλωπες και εκδορές, ενώ πολλοί φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Σοκάρει ωστόσο η επισήμανση ότι, ενώ παλαιότερα τα χτυπήματα από μαχαίρι ήταν σχετικά ακίνδυνα, σε σημεία όπως οι γλουτοί, πλέον έχουν γίνει δολοφονικά, καθώς οι δράστες επιλέγουν να χτυπούν στον θώρακα ή στην κοιλιά με σκοπό να προκαλέσουν θάνατο.

Με κουκούλες

«Κανένα από τα θύματα δεν μπορεί να προσδιορίσει με ασφάλεια την ταυτότητα των δραστών. Οσοι μπορούν να μιλήσουν, περιγράφουν συνήθως άτομα που φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Ωστόσο, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι επιθέσεις εναντίον τους είναι απρόκλητες» λέει στην «Κ» ο ίδιος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις στην «Κ» ενός ειδικευόμενου παθολόγου στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας. Κι αυτό διότι συσχετίζει την αύξηση των κρουσμάτων βίας εναντίον αλλοδαπών με την εγκατάσταση και λειτουργία των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στον Ασπρόπυργο. «Το τελευταίο δίμηνο που λειτουργούν τα γραφεία» υποστηρίζει ο γιατρός «τα περιστατικά έχουν αναμφίβολα πολλαπλασιαστεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά «εκκαθαριστικών» επιθέσεων, καθώς «στις εφημερίες εμφανίζονται 4 ή και 5 αλλοδαποί που όλοι φέρουν τραύματα από ρόπαλα, σιδηρογροθιές ή ακόμα και μαχαίρια.

Μαρτυρίες ΕΚΑΒ

Παρόμοιες είναι πάντως και οι διαπιστώσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ που καλούνται να μεταφέρουν τραυματίες αλλοδαπούς στα νοσοκομεία. Οπως εξηγούν, η διακομιδή στα εφημερεύοντα νοσοκομεία τραυματισμένων αλλοδαπών είναι καθημερινό φαινόμενο. «Αντιμετωπίζουμε 3 με 4 περιστατικά σε καθημερινή βάση» λέει στην «Κ» ο Γ. Χ, μέλος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα συμβάντα εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, τον Αγ. Παντελεήμονα, την Κυψέλη και τα Πατήσια. «Πρόκειται συνήθως για περιπτώσεις αλλοδαπών που έχουν δεχθεί σοβαρά τραύματα από μαχαίρι» καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή