Σύλληψη τουρίστριας στην Αρχαία Ολυμπία

Σύλληψη τουρίστριας στην Αρχαία Ολυμπία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Με μεγάλη ευκολία και χωρίς να συναντήσει κανένα σοβαρό εμπόδιο, αφού άλλωστε δεν υπήρχε, κατάφερε μία 61χρονη τουρίστρια από την Αυστραλία να εισέλθει χθες τα ξημερώματα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οπως ισχυρίστηκε η ίδια στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου όπου οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, το μόνο που ήθελε ήταν να φωτογραφήσει τον αρχαιολογικό χώρο, την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως εκείνη την ώρα απαγορευόταν η είσοδος, μολονότι ο αρχαιολογικός χώρος δεν είχε ανοίξει για τους επισκέπτες. Τελικά ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερη την 61χρονη, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε.

Η τουρίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο λίγο πριν από τις 6 το πρωί και αφού πέρασε από την περίφραξη, μπήκε μέσα σε αυτόν. Επειτα από λίγη ώρα η 61χρονη εντοπίστηκε από τον φύλακα της πρωινής βάρδιας, την ώρα που αυτός έκανε έλεγχο στον εξωτερικό χώρο και τον φωτισμό. Ο φύλακας ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε την 61χρονη. Εις βάρος της τουρίστριας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτισμικής κληρονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις νυκτερινές ώρες δεν υπάρχει φύλακας στον εξωτερικό αρχαιολογικό χώρο και τα μέτρα προστασίας λαμβάνονται κυρίως μέσω του φωτισμού που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί. Ομως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν εποχικοί υπάλληλοι, που θα αναλάβουν την φύλαξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή