ΟΙΚΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «GΟΕΤΗΕ»

Οι σαβάνες μπορεί να γίνουν δάση το 2100

Από δέντρα θα καλύπτονται μέχρι το 2100 οι σαβάνες της Αφρικής, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου «Goethe» στη Φρανκφούρτη. Οι υψηλές συγκεντρώσεις CO2 στο έδαφος και τον αέρα ενισχύουν το φύλλωμα των δέντρων και επιταχύνουν τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μετατροπή της σαβάνας σε δάσος θα γίνει όταν ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο όριο διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ

Αύξηση κατά 20% των ανεμογεννητριών

Το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο Παγκοσμίου Συνεδρίου Αιολικής Ενέργειας στη Βόννη (3-5 Ιουλίου). Πάνω από 500 επιστήμονες, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου, έδωσαν το «παρών», εστιάζοντας στις πράσινες ενεργειακές λύσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αιολικής Ενέργειας (WWEA), τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταθερή αύξηση 20% στις ανεμογεννήτριες που τίθενται σε λειτουργία παγκοσμίως.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ

Αρκούδα επιτέθηκε σε ζώα στην Καστοριά

Αναστάτωση στην Καστοριά έχει προκαλέσει αρκούδα η οποία έχει προσεγγίσει οικισμό και επιτίθεται σε ζώα στην περιοχή μεταξύ Δισπηλιού και Μακεδνών. Η αρκούδα φέρει κολάρο ραδιοπαρακολούθησης της οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ». Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αρκούδα έφθασε σε κτηνοτροφική μονάδα, όπου και έφαγε ένα πρόβατο. Η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» έχει τοποθετήσει ειδικές παγίδες προκειμένου να την απομακρύνει από το σημείο, καθώς οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα την θανατώσουν. Ηδη παρασχέθηκε ηλεκτροφόρος περίφραξη στον κτηνοτρόφο που υπέστη τη ζημιά, ενώ μέσω του ΕΛΓΑ προβλέπεται 100% αποζημίωση.

ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ, ΑΛΙΒΕΡΙ, ΠΑΤΡΑ, ΒΟΛΟ

Οι καθαρισμοί του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο

Η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και των συνεργαζόμενων φορέων «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» συνεχίζεται σήμερα και αύριο. Σήμερα θα γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και στην ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι. Αύριο θα καθαριστεί η παραλία Μουρτά κοντά στην Πάτρα και η παραλία των Αλυκών στον Βόλο.

ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΨΑΡΑ

Νεκρή μεσογειακή φώκια στη Σάμο

Αλλο ένα περιστατικό εκβρασμού μεσογειακής φώκιας στη Σάμο καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο. Το άτυχο ζώο παγιδεύτηκε σε δίχτυα ψαρά και πέθανε από ασφυξία. Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη της διατροφικής κρίσης που αντιμετωπίζει το είδος από την αυξανόμενη δυσκολία στην εύρεση τροφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Αρχιπελάγους, τα τελευταία επτά χρόνια οι νεκρές φώκιες ξεπερνούν τον αριθμό των ζωντανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή