ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Νέο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δ. Νείλου

Ενήλικο κάτοικο Αργυρούπολης αφορά το δεύτερο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε χθες. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων προσωπικής προστασίας από τα κουνούπια με τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρας κ.ά. και την απομάκρυνση λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια. Συνιστάται επίσης το πότισμα των φυτών να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πράσινο φως ΣτΕ για διαγωνισμό

Το πράσινο φως άναψε χθες το ΣτΕ για τη συνέχιση του δημόσιου διαγωνισμού που αφορά το έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφερειακής Πελοποννήσου» με τη σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το ΣτΕ έκρινε ότι ο αποκλεισμός της Ενωσης Προσώπων (είχε προσφύγει επειδή αποκλείστηκε) από τον διαγωνισμό είναι νόμιμος. Και τούτο, διότι η γερμανική εταιρεία η οποία θα εξασφάλιζε στην ένωση τη λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων («δάνεια εμπειρία», όπως λέγεται) δεν εκπληρώνει τις ελάχιστες απαιτήσεις που προβλέπει η διακήρυξη του διαγωνισμού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πρόταση απόστρατων αστυνομικών

Τη δημιουργία ενός σώματος εθελοντών απόστρατων αστυνομικών για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας προτείνει η Ενωση Αστυνομικών εν Αποστρατεία του Νομού Θεσσαλονίκης. Απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η ένωση τονίζει ότι οι εθελοντές απόστρατοι αστυνομικοί «θα μπορούσαν να περιπολούν με πολιτική περιβολή και ειδική σήμανση στην πόλη (π.χ. κονκάρδα με σχετικό έμβλημα), να είναι εφοδιασμένοι με τηλεπικοινωνιακά μέσα, να καταγράφουν και να ενημερώνουν τους αρμοδίους για έλεγχο και να ενεργούν όταν και όπως ο νόμος ορίζει».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ

Διαμαρτυρία του ΔΣΑ

Εντονα διαμαρτύρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την επίσκεψη της τρόικας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την άμεση παρέμβασή της στα εσωτερικά της λειτουργίας του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου. Τονίζουμε για ακόμα μία φορά, σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Ιω. Αδαμόπουλος, πως είναι αδιανόητο οι ταμειακές δυσχέρειες της Ελλάδας να αποτελούν την πρόφαση για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία συνταγματικά ανεξάρτητων και διαχρονικά ακηδεμόνευτων θεσμών, όπως είναι η Δικαιοσύνη.

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

Δεν αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

Θα παραμείνει κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή της για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που ζητούσε για να επιτύχει την αποφυλάκισή της.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ

Αμφισβήτηση από τον Συνήγορο

Αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την αδειοδότηση δύο φωτοβολταϊκών σταθμών υψηλής ισχύος μέσα στη ζώνη προστασίας της λίμνης Υλίκης, απ’ όπου υδρεύεται η Αθήνα, ο Συνήγορος του Πολίτη. Στην ανεξάρτητη αρχή είχε προσφύγει πολίτης ο οποίος κατήγγειλε ότι, κατά την έγκριση της μελέτης, δεν συνεκτιμήθηκαν οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις της ΕΥΔΑΠ.

ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κανονικά τα δρομολόγια ηλεκτρικού

Κανονικά θα κινηθεί τελικά αύριο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναβάλουν για την ερχόμενη εβδομάδα την 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για αύριο. Οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν στην ένταξη του Ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, εξήγγειλαν στάση εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή