Δραστικές λύσεις ζητεί η ΑΣΟΕΕ

Δραστικές λύσεις ζητεί η ΑΣΟΕΕ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ομφάλιος λώρος πανεπιστημίου-κομματισμού πρέπει να κοπεί οριστικά». Με δραματικούς τόνους, για μία ακόμη φορά, ο σύλλογος διδασκόντων του Οικονομικού Παν. Αθηνών -η ιστορική ΑΣΟΕΕ- ζητεί να δοθούν δραστικές λύσεις από την Πολιτεία και τις αρχές του ΑΕΙ, με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, στο πρόβλημα της βίας εντός του ιδρύματος λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης των φοιτητικών παρατάξεων, που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ 4009/2011.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κ. Καραμάνης την Πέμπτη 5 Ιουλίου φοιτητές, πρωτοστατούντων στελεχών της ΠΑΣΠ, διέλυσαν συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η επικαιροποίηση του μητρώου αξιολογητών των μελών ΔΕΠ. Παρόμοια επεισόδια συνέβησαν και την περασμένη Δευτέρα σε συνέλευση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Πρέπει να αποκατασταθούν η ελευθερία, η τάξη, ο νόμος, η δημοκρατία στον χώρο των ΑΕΙ. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άντρο βίας, να ανέχεται ακραίες φασιστικού και χουλιγκανικού τύπου συμπεριφορές» λέει ο κ. Καραμάνης σε επιστολή προς τον υπ. Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον πρύτανη του ιδρύματος κ. Κ. Γάτσιο. Την ίδια στιγμή, η πρώην υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου σε μήνυμά της σε εκδήλωση στην οποία κεντρικό πρόσωπο ήταν ο κ. Β. Παπάζογλου, πρώην ειδικός γραμματέας και εκ των βασικών διαμορφωτών του νόμου, τόνισε ότι «ούτε δογματικοί είμαστε ούτε ριψάσπιδες. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και, όπως ο ίδιος άλλωστε περικλείει στη φιλοσοφία του, όπου χωλαίνει να διορθωθεί. Δεν νοείται επέμβαση, εκ των προτέρων και με ιδιοτέλεια, σε έναν νόμο που δεν εφαρμόζεται πλήρως από ανθρώπους που αποσκοπούν, τη συνολική ακύρωσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή