ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 12»

Διαμαρτυρία της Κύπρου για τουρκική άσκηση

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τον ΟΗΕ προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με την αεροναυτική άσκηση που πραγματοποίησε η Τουρκία σε διεθνή ύδατα, αλλά εντός του οικοπέδου 12, όπου γίνονται εξορύξεις για φυσικό αέριο. Η άσκηση έγινε χθες νοτίως της Κύπρου, σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ στα οικόπεδα 2, 3, 8, 9, 12 και 13 με τη συμμετοχή δύο τορπιλακάτων και μιας κορβέτας, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία αποδοκίμασε τη στάση της Αγκυρας, η οποία δεν ενημέρωσε καν τις κυπριακές αρχές, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «κάθε φορά που κάνουν ασκήσεις οι Ισραηλινοί, όποια συνεννόηση και όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, γίνονται με βάση και τους κανόνες και τους διεθνείς νόμους, και το Ισραήλ πάντοτε είναι συνεργάσιμο με την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Ανεβλήθη η αύξηση των διοδίων

Αναβάλλεται για το τέλος Σεπτεμβρίου η επιβολή αύξησης στην τιμή των διοδίων στην Εγνατία Οδό, η οποία ήταν προγραμματισμένη να τεθεί σε ισχύ από τις 16 Ιουλίου. Αναμένεται επίσης να καθοριστεί ειδικό σύστημα εκπτώσεων επί των τιμών τελών διοδίων για συστηματικούς χρήστες. Ειδικά για τον σταθμό διοδίων του τμήματος «Α/Κ Στρυμόνα – Α/Κ Χρυσόπολης» η είσπραξη διοδίων θα αρχίσει από τις 15 Ιανουαρίου 2013, αφού ολοκληρωθεί και η κατασκευή του σταθμού.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Κρούει κώδωνα κινδύνου

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιω. Σγουρός, αναπτύσσοντας τις δυσμενείς συνέπειες από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω χρεών. Ο κ. Σγουρός κρούει τον κώδωνα κινδύνου για το πρόβλημα των σκουπιδιών στο Λεκανοπέδιο, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στη Φυλή παραμένει απλήρωτη και προειδοποιεί ότι θα σταματήσει άμεσα τις εργασίες της οπότε και θα σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων στον νομό Αττικής.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

Ανεστάλη απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ

Η κοινοπραξία «Ακτωρ-Αlstom Transport» που συμμετείχε στον σχετικό δημόσιο διαγωνισμό αναλαμβάνει τελικώς την κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Ζεφυρίου και την κατασκευή «β΄ λειτουργικής φάσης συγκροτήματος Θριασίου», συνολικής δαπάνης 122.193.000 ευρώ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ που ζητούσε τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών του δημόσιου διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι οι τρεις πρώτες εταιρείες που μειοδότησαν, κρίθηκε από την επιτροπή διαγωνισμού πώς «δεν απέδειξαν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη από τη διακήρυξη του διαγωνισμού τεχνική ικανότητα για την κατασκευή του επίμαχου έργου». Οι τρεις κοινοπραξίες άσκησαν ενστάσεις, αλλά απορρίφθηκαν, και η ΕΡΓΟΣΕ ζήτησε να κατατεθούν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΦΩΤΟ 15ΧΡΟΝΗΣ

26χρονος για παιδική πορνογραφία

Θύμα ενός 26χρονου νεαρού από τη Δράμα, που παρίστανε τον επαγγελματία φωτογράφο, έπεσε 15χρονη μαθήτρια, η οποία είδε αναρτημένες στο Facebook φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές. Την ανήλικη εντόπισε στο Διαδίκτυο ο 26χρονος και προσποιούμενος τον φωτογράφο την έπεισε να του στείλει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της προκειμένου δήθεν να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας. Στην πορεία, ωστόσο, ο φερόμενος ως δράστης απειλούσε τη μαθήτρια με δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών τις οποίες τελικά ανήρτησε σε πλαστό προφίλ της 15χρονης στο Facebook. Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία η 45χρονη μητέρα του θύματος. Ο 26χρονος συνελήφθη την Τετάρτη και στον υπολογιστή του φέρεται να βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΩΣ ΚΑΙ 15%

«ΤΡΑΙΝΟ – ΤΑΞΙ» και στο Ιντερνετ

Διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας ww.trainose.gr, είναι πλέον η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «ΤΡΑΙΝΟ- ΤΑΞΙ», που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στον σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ευρωταξί». Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό κουπόνι με εκπτώσεις έως και 15% τη στιγμή που κάνουν ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατά την άφιξη της αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη, τα προμισθωμένα οχήματα ταξί αναμένουν τους πελάτες έως και 15 λεπτά στον ειδικό χώρο στάθμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή