Απόδραση Σέρβας από τις φυλακές του Κορυδαλλού

Απόδραση Σέρβας από τις φυλακές του Κορυδαλλού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέδρασε χθες το απόγευμα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η 43χρονη Σέρβα Olivera ή Jana Cirkovic, η οποία είχε προφυλακιστεί, κατηγορούμενη για συμμετοχή στους «Ροζ Πάνθηρες», τη σπείρα των Σέρβων κακοποιών με ειδικότητα στις διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων. Η 43χρονη κατάφερε μυστηριωδώς να αποδράσει από την κεντρική(!) πύλη των γυναικείων φυλακών, απ’ όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την παρέλαβαν τέσσερις συνεργοί της που επέβαιναν σε μηχανές. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στην «Κ» σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, η 43χρονη φέρεται ότι εκτελούσε εργασίες συντήρησης στον χώρο του Διοικητηρίου, όπου σημειωτέον βρίσκεται και το γραφείο της διευθύντριας των φυλακών. Πηγές της «Κ», μάλιστα, αναφέρουν ότι της είχε δοθεί «ελευθέρας» ώστε να κινείται με σχετική άνεση στον χώρο του Διοικητηρίου.

Χθες το απόγευμα προφασίστηκε ότι δήθεν οι μπογιές που χρησιμοποιούσε για το βάψιμο των τοίχων είχαν τελειώσει και παρήγγειλε νέες, τις οποίες πήγε να παραλάβει από την κεντρική είσοδο της φυλακής, συνοδευόμενη από τη γυναίκα αρχιφύλακα των φυλακών. Τη στιγμή, ωστόσο, που η αρχιφύλακας άνοιξε την πόρτα, ο ένας από τους τέσσερις άνδρες τη χτύπησε με αντικείμενο στο κεφάλι και απελευθέρωσε την 43χρονη. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «στις 6 μ.μ. η κρατούμενη, με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε σωφρονιστική υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα, παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του Καταστήματος. Οταν άνοιξε την πόρτα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο αφού χτύπησε την υπάλληλο, απελευθέρωσε την κρατούμενη». Η υπάλληλος έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε από άνδρες της εξωτερικής φρουράς στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Καλά ενημερωμένη πηγή, μάλιστα, σημείωσε ότι λίγη ώρα πριν από την απόδραση, η 43χρονη συνομιλούσε με τους συνεργούς της, που ανέμεναν έξω από τη φυλακή, από καρτοτηλέφωνο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Η υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Α. Ρουπακιώτη. Η Olivera είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 43χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια και ο 36χρονος φίλος της μίσθωναν με πλαστά στοιχεία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η σπείρα, ενώ το 2006 είχαν κατηγορηθεί για ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή